16 Nisan 2024 Salı

SKB'den kadına şiddete karşı kampanya

Sosyalist Kadınlar Birliği, 25 Kasım'a kadar, kadın katliamlarına dikkat çekmek ve mücadeleyi büyütmek için kampanya yapma kararı aldı. Bu kapsamda Almanya'nın kentlerinde, kadınların katledildiği yerlere kırmızı ayakkabılar bırakıldı, mumlar yakıldı ve afişler asıldı.

Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) Almanya'nın Köln, Stuttgart, Kiel, Nürnberg ve Duisburg kentlerinde, 25 Kasım'a kadar her hafta çarşam günü eylemler yapma kararı aldı.

Alınan karar üzerine Stuttgart'ta, Schlossplatz ve Marienplatz meydanlarında, kadınların katledildiği yerlere, "Bu şehirde kadınlar öldürülüyor,  susmayın haykırın!" yazılı dövizler ve kırmızı ayakkabılar bırakıldı. Ayrıca "25 Kasım'da kadına yönelik şiddete karşı sokakta olacağız" yazılı afişler de bir çok noktaya yapıştırıldı.

SKB'liler, Kiel'de de afiş astı, kadınların katledildiği yerlerde mumlar yaktı, kırmızı ayakkabı bıraktı.

Nürnberg'de çarşı merkezinde, Weisserturm ve Lorenzkirch'de, "Kadınlar katlediliyor, eşleri, sevgilileri tarafından duydunuz mu?" yazılı afişler yapıldı, kırmızı ayakkabı, mum ve çiçekler bırakıldı.

Duisburg'da ise iki kadının katledildiği yerlere giden SKB'liler, bu noktalara çiçekler bıraktı, afişler astı.

Köln'de ise Türkiyeli ve Kürdistanlı göçmenlerin yoğun yaşadığı Wiener Platz Mülheim meydanına yakın bir noktaya kırmızı ayakkabılar, çiçekler bırakıldı, mumlar yakıldı, dövizler asıldı.

SKB'liler, eylemlerini 25 Kasım'a kadar sürdüreceklerini belirtti.