26 Nisan 2024 Cuma

SKB'den Frankfurt'ta kadın devrimi sempozyumu

Frankfurt'ta Kadın Devrimi sempozyumu düzenleyecek SKB ve ZORA, tüm kadınları sempozyumda buluşarak birbirlerinin mücadelelerinden öğrenmeye çağırdı.

Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) Avrupa ve genç kadın örgütü ZORA, 6 Mayıs'ta Almanya'nın Frankfurt am Main kentinde Kadın Devrimi sempozyumu düzenliyor.

Uluslararası sempozyumun bu yılki konuşmacıları arasında İran'dan, Afganistan'dan, Filipinler'den, Kürdistan'dan, Almanya'dan, Arjantin'den kadın örgütleri temsilcileri bulunuyor. Temsilciler panelde ülkelerinde yaşanan kadınlara dönük hak ihlalleri, şiddet, kadın mücadelesi ve pratik deneyimleri hakkında bilgi ve gözlemlerini aktaracak.

Sabah saat 09.30'da başlayacak ve iki oturum olarak gerçekleşecek sempozyum tüm gün sürecek. İlk oturumda "Ataerkil kapitalist sistemde sürdürülen kadın özgürlük mücadelelerinde hangi yollar var? Kadın devrimi nedir? Toplumsal devrim neden bir kadın devrimini de içermelidir? Heteroseksizm nasıl yok edilir?" gibi konu başlıkları bulunuyor.

Öğlen yemeği arasından sonra gerçekleşecek 2'nci oturumda ise dünya çapında yoğunlaşarak devam eden kadın isyanlarının, eylemlerinin yerel ve küresel düzeyde analizi yapılacak. Rojava ve İran'da gerçekleşen devrim ve isyanın dünya kadın hareketi açısından önemi ve dünyanın dört bir yanında toplumsal mücadelelerde kadınların nasıl bir rol oynadığı incelenecek.

Sempozyum müzik dinletisiyle sona erecek.

21'inci yüzyılın kadın devrimi yüzyılı olacağını vurgulayan SKB sözcüsü, ilerleyen süreçte tekrarlamayı hedefledikleri kadın sempozyumlarının ilki için çok heyecanlı olduklarını, dünyanın farklı yerlerinden mücadeleci, devrimci kadınlarla bir araya gelmenin çok önemli olduğunu belirtti. SKB sözcüsü, dilleri ayrı olsa da ortak bir mücadelede birleşen kadınların faşist, kapitalist, erkek egemen sistemleri bozguna uğratacak temel dinamik güç olduğunu da sözlerine ekledi.

Sempozyum hakkında daha detaylı bilgi almak, iletişime geçmek için: womensrevolutionmeanslife@proton.me mail adresini ya da +49 178 520 4082 telefon numarasını kullanabilirsiniz.

Sempozyumun yapılacağı adres ise: Leipziger Str. 91 60486 Frankfurt

SKB Avrupa'nın instagram hesabından sempozyumu takip edebilirsiniz. SKB Avrupa instagram hesabı: @skb_avrupa