8 Mayıs 2024 Çarşamba

SKB'den 9 Ocak'a çağrı: Katliamcılardan hesap soracağız

Fransa Sosyalist Kadınlar Birliği, katledilişlerinin 8. yılında Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ve Fidan Doğan'ı andı, Fransa'da yaşayan Türkiyeli ve Kürdistanlı göçmenleri 9 Ocak'ta Paris'te yapılacak anmaya çağırdı.

Fransa Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), Fransa'da suikastle katledilen Kürt kadın siyasetçiler Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ve Fidan Doğan'ın  8. ölüm yıldönümü dolayısıyla 9 Ocak'ta Paris'de yapılacak yürüyüşe çağrı yaptı. 

Cansız, Doğan ve Şaylemez'in 9 Ocak 2013 yılında faşist saray rejiminin Fransa devleti ile kurduğu kirli pazarlıklar ve işbirliği sonucu katledildiğini hatırlatan SKB, aradan geçen 8 yıla rağmen gerçek adaletin sağlanmadığı, bunun için mücadelenin sürdüğünü belirtti. Dava iddianamesinde Türk Devleti ve MİT'in bu katliamla ilgili bağının açıkça ortaya konulmasına rağmen, tutuklanan tek sanık olan Ömer Güney ise mahkemeye çıkarılmasına günler kala ani ve şüpheli bir 'ölümle' ortadan kaldırıldığı hatırlatıldı.

"Üç Kürt kadını; Kürdistan halkının özgürlük mücadelesi içerisinde yer alış biçimleri ile feda ve nefer olmak üzerine kurulu bir yaşamda özneleştiler" diyen SKB, Cansız, Şaylemez ve Doğan'ın Kürt kadınlarının özgürleşmesi için verdikleri mücadele nedeniyle hedef alındığını vurguladı. SKB, "Onlar üç nesilden bir temsiliyet ile, kuşak kuşak büyütülen mücadelenin devamcısı oldular. Gerçekleşen bu katliam birbirine aktarılan özgürlük mücadelesinin sürekliliğine, adanmışlığınadır. Kürt kadınlarının sınır tanımayan  özgürleşme düzeyinedir. Kürt kadınları özgürlük mücadelesi içerisinde her düzeyde kadın temsiliyetini önemseyen ve güçlendiren politikaları ile kadınların özneleşmesini tüm gerici değer yargıları ve sömüreciliğin kirli savaş politikalarına ve saldırılarına karşı büyütmüşlerdir."

'YENİ KATLİAM VE SUİKAST PEŞİNDELER AMA NAFİLE'
"Bugün benzer gerici, komplocu kontrgerilla organizasyonları ile katliamcı Türk Devleti, Avrupa ülkelerinde yeni komplolar, siyasi cinayetler peşindedir. Dün Sakine, Fidan ve Leyla'yı katleden suç şebekeleri bugün yeni kurbanların peşine düşerek mücadele eden güçlere, bireylere gözdağı vermeye, sindirmeye çalışıyor" diyen SKB, şöyle devam etti: "Ama nafile çabalar! Dün nasıl olduysa, bugünde katliam çetelerine, Saray diktatörlüğüne karşı halklarımızın ve ezilenlerin birleşik mücadelesi ile karşı koyacağız. Paris katliamının 8. yılında, kitlesel, birleşik sesimizi yükselttiğimiz oranda ve bu katliamın üstünün örtülmesine karşı yürüttüğümüz mücadele ile yeni katliamların önüne bir set çekeceğiz."

Katledilişlerinin 8.yılında Kürt kadın siyasetçileri anan SKB, katliamın gerçek faillerinin açıklanması, adalet sağlanması, Avrupa'da yaşanabilecek yeni siyasi katliamları önleyebilmek için Fransa'da yaşayan Türkiyeli ve Kürdistanlı tüm göçmen kadınları 9 Ocak'ta Paris'te yapılacak buluşmaya çağırdı.