28 Mart 2024 Perşembe

SKB: Sezen Aksu ve Sedef Kabaş yalnız değildir

Avrupa SKB, iktidarın hedef aldığı Sezen Aksu ve Sedef Kabaş'a destek  açıklamasında bulundu. SKB, iktidarın ayakta kalabilmek adına planladığı faşist saldırıların bugün Sezen Aksu ve Sedef Kabaş şahsında devam ettiğini ifade etti.

Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), iktidar tarafından hedef alınan Sezen Aksu ve Sedef Kabaş'a ilişkin açıklama yaptı. AKP-MHP rejiminin ayakta kalabilmek adına faşist gruplarını sokağa dökmeye hazırlandığını belirten SKB, Sezen Aksu'ya yönelik saldırının bu hazırlıkların bir örneği olduğunu dile getirdi. 

SKB, "Faşist diktatörlük işsizlik, yoksulluk, açlık, ekonomik kriz, kadına yönelik şiddet, Kürt sorunu gibi konularda halkların beklentisine yanıt olamadı. İşçilerin, emekçilerin, kadınların, gençlerin, Lgbti+'ların, Kürt halkının en demokratik taleplerini çözmedi. Tam tersine son 7 yıldır bombalamalarla, katliamlar, işkence, baskı, gözaltı, tutuklama terörü ve linçlerle sokakları iç savaş görüntüsüne boğdu" dedi.

SKB, açıklamasına şöyle devam etti: "Faşist rejim toplumu korkutarak, gerici saflaştırmalara yönelerek, politik İslamcı bir çizgiden kadınların, gençlerin yaşam tarzına müdahale ederek zor yoluyla hizaya getirmeye çalışıyor. Sezen Aksu'nun 7 yıl önce söylediği bir şarkıda yer alan ‘Binmişiz bir alamate, gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Ademe' sözlerinin, 7 yıl sonra AKP-MHP iktidarının beslediği, sokağa saldığı şeriatçı, gerici gruplarca gündemleştirilmesi, Sezen Aksu'nun hedef gösterilmesi linç girişimlerinin iktidarca önceden tezgahlandığını gösteriyor. Diktatör Erdoğan'ın ‘Hz. Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. O uzanan dilleri yeri geldiğinde koparmak bizim görevimiz' diyerek Sezen Aksu şahsında, birçok sanatçıya, aydına, muhalif ve mücadele edenlere dönük linç tehdidi olduğunu biliyoruz.

Bu tehditlere ülkemizdeki sanatçılara, kadınlara, halklarımıza dönük yapılacak şiddet ve linç girişimlerine izin vermeyeceğimizi belirtmek istiyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik bir televizyon programında söylediği sözler nedeniyle tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş'a yönelik saldırının fikir özgürlüğüne tahammülsüzlük olduğunun altını çizen SKB, "Önümüzdeki dönem çok daha karanlık günlere doğru götürülmeye çalışılan Türkiye ve Kürdistan'da, kadınlara dönük yapılan her türlü saldırıya karşı Avrupa'da sessiz kalmayacağız. Karanlığın aydınlığa kavuşturulması için kadınların her türlü isyanlarının yanında olacağız."