16 Mayıs 2024 Perşembe

SKB: Leyla Güven'in yanındayız

SKB Almanya, PKK lideri Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması için açlık grevi yapan Leyla Güven'e destek açıklaması yaptı.
Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) Almanya, PKK lideri Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması için açlık grevi yapan DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'e destek açıklaması yaptı.
 
Leyla Güven'in AKP-MHP faşizminin baskıcı ve zalim saldırılarına karşı direnişi büyüttüğü ifade edilen açıklamada, "AKP faşizminin yasakçı, zorba siyasetini teşhir ederek, geniş kitleleri daha derinden etkileyerek faşizme karşı mücadeleye çekiyor" dedi.
 
Açıklamada, "Kürdistan ve Türkiye metropollerinden başlayan, Avrupa'ya yayılan kitlesel açlık grevleri, talepleri bakımından net olarak baskıcı faşist rejime ve kirli savaşa karşı tutum almasından besleniyor. Kuşkusuz böyle bir öncü çıkışta DTK Eşbaşkanı ve HDP Milletvekili Leyla Güven'in hapishanede başlattığı süresiz açlık grevi eylemi belirleyici düzeyde rol oynadı. Leyla Güven, direnen kadınların iradesini temsilen önemli bir mücadele başlatmıştır. 24 Haziran seçimlerinde halkın yüksek oyuyla seçilmiş olmasına rağmen, hala zindanda tutuluyor olması, faşizmin direnen kadınlara yönelik saldırılarındaki pervasızlığa çok iyi bir örnektir" diye belirtti.
 
Leyla Güven'in zindanda tutuluyor olması, hukuksuzluk ve adaletsizliğe karşı mücadele görevine işaret ettiği kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 
"Şimdi artık herkes Leyla Güven'in başlattığı açlık grevi ile daha fazla dayanışma sorumluluğundadır! Leyla Güven faşizmin, erkek egemenliğinin zorba siyasetine ve uygulamalarına karşı direnmektedir. Türkiye, Kürdistan ve Avrupa'da, yayılan açlık grevlerinin talepleri AKP-Saray diktatörlüğüne karşı isyanı ve mücadeleyi büyütürken, direnişin meşruluğunu ve kaçınılmazlığını bir kez daha gösteriyor.
 
"İşte binlerce kadın faşizmin işkence ve zulmüne karşı, zindanlarda direnişi büyütüyor. Leyla Güven eylemi ile sadece kadınların değil, halklarımızın da direniş ilhamını büyütmüştür. Dönemin öncü kitlesel, eylemsel çıkışına kadınlar olarak sahip çıkıyor, bu mücadeleyi Almanya'da büyütmeye çağırıyoruz.
 
"Leyla Güven'in açlık grevi direnişi Mehmet Öcalan'ın Sayın Öcalan'ı ziyaret etmesiyle ilk büyük başarısını elde etmiştir. Bu zafer Leyla Güven şahsında kadın öncülüğünde Kürt halkının boyun eğmez direngenliğinin başarısıdır."