17 Mayıs 2024 Cuma

SKB: Elif Demirci ölümsüzdür

Köln'de yaşamını yitiren AGİF ve SKB üyesi Elif Demirci'nin hayatını kaybetmesine ilişkin yapılan açıklamada, "45 yıllık devrimci yaşamında emekçiliğiyle özgürlük ve sosyalizm sevdalılarına örnek oldu" dedi.
Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF) ve Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) üyesi Elif Demirci, Almanya'nın Köln kentinde kanser tedavisi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.
 
SKB yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
"Ömrünü devrime adayan, ardında sınırsız güzellikler bırakan Elif yoldaş 12 Haziran 2019 Çarşamba sabahı ölümsüzlüğe yürüdü. O uzun soluklu komünistlerimizdendi. Küçücük yüreğine dünya proletaryası ve emekçilerinin sevgisini doldurdu. 45 yıllık devrimci yaşamında emekçiliğiyle özgürlük ve sosyalizm sevdalılarına örnek oldu."
 
Avrupa SKB adına yapılan açıklamada, "Ömrü boyunca devrimci mücadelede saf tutarak, kadın özgürlük mücadelesi içerisinde yerini alan ve devrimler yaratan kolektif örgütlü bilinç ile yoğrulan bir tarih… SKB'mizin kurucularından, emekçilerinden… Kah elinde bayrağı ile eylemlerde, kah elinde gazetesi Atılım ile görürdünüz O'nu… Hep devrimci, her daim özverili bir emekçi… Saygıyla, sevgiyle, özlemle anıyoruz" denildi.