18 Nisan 2024 Perşembe

SKB: Besra Erol onurumuzdur

Suruç katliamında yaşamını yitiren Evrim Deniz Erol'un annesi Besra Erol'un oğlunun cenazesinde yaptığı konuşma nedeniyle tutuklanmasına tepki gösteren SKB, "Suruç için adalet haykırışını her yerde yükseltelim" dedi.
Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), Suruç katliamında yaşamını yitiren Evrim Deniz Erol'un annesi Besra Erol'un oğlunun cenazesinde yaptığı konuşma nedeniyle tutuklanmasına tepki gösterdi.
 
SKB yaptığı açıklamada, "Besra Ana'yı kendi oğlunun cenazesindeki konuşmasında adalet ve halklara barış çağrısı yaptığı için 7,5 yıl tutsak edecek kadar inkârcılık uygulayan bir devletin kolluk güçleri, diğer tarafta da Suruç şehidi Süleyman Aksu'nun mezar taşını altıncı kez yıktı" dedi.
 
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
"Hapishanelerin önünde çocuklarının sesini duyurmak için buluşan, tecrit işkencesine karşı açlık grevi ve ölüm orucu eylemleriyle onuru yükselten tutsaklarımızın analarına faşist kolluk güçlerinin pervasızca saldırısı, faşist şef Erdoğan'ın çaresizliği, analarımızın haklı ve meşru onur çığlığı karşısındaki düşkünlüğünün göstergesidir. Adalet ve özgürlük talebi analarımızın omuzlarında yükseliyor. Onların çığlıklarını duyalım. Suruç katliamı için adalet haykırışını her yerde yükseltelim."