4 Mayıs 2024 Cumartesi

SKB Almanya 8 Mart çalışmalarına başladı

SKB Almanya, 8 Mart çalışmaları kapsamında Nürnberg, Ulm, Stuttgart ve Frankfurt'ta kadınlarla buluştu.

"Savaşa, şiddete kadın katliamlarına karşı kadın grevindeyiz" şiarıyla 8 Mart çalışmalarını başlatan Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) Almanya, geçen hafta sonu Nürnberg, Ulm, Stuttgart ve Frankfurt'ta kadınlarla buluştu.

Nürnberg'de 9 Şubat akşamı gerçekleştirilen bir kadın paneline panelist olarak katılan SKB sözcüsü, hem Avrupa'daki kadın çalışmaları hem de Türkiye'deki kadın mücadelesi hakkında bilgiler verdi. Sudan, İran ve Polonya'dan panele katılan kadın örgütleri temsilcileri de ülkelerindeki kadınların durumu hakkında bilgi verdi.

10 Şubat'ta Ulm şehrinde SKB bir kadın buluşması gerçekleştirdi. "8 Mart'a ilerlerken neden kadın grevi diyoruz?" başlıklı söyleşide, kadın mücadelesine örnek olmuş kadın grevlerinden oluşan bir sunum gerçekleştirildi.

Sunumun ardından ise kadınların hangi baskı ve sömürü biçimleriyle karşılaştığına ve nasıl bir mücadele hattı izlenmesi gerektiğine ilişkin tartışmalar yapıldı. Söyleşide ayrıca hapishanelerdeki kadın tutsakların durumuna da dikkat çekildi.

11 Şubat'ta Stuttgart'ta gerçekleştirilen kadın buluşmasında kadın grevi, kadınların yaşadığı sorunlar ve neler yapılabileceği tartışıldı. Frankfurt'ta 8 Mart çalışmaları kapsamında ev ziyaretleri yapıldı. 11 Şubat'ta ise kadınların toplandığı kahvaltının ardından söyleşi gerçekleştirildi. Kadın hareketinin Türkiye ve Kürdistan'da, Avrupa'daki gündemleri tartışıldı ve SKB olarak neler yapılabileceğine dair öneriler ortaya konuldu.