28 Nisan 2024 Pazar

Şizofren hastası Samet Aydemir tahliye edilsin

481. F Oturması açıklamasında ağır hasta tutsak Samet Aydemir'in serbest bırakılması istendi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu, 481. F Oturması eyleminde ağır hasta tutsak Samet Aydemir'in durumuna dikkat çekti.

Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamayı Nuray Şimşek okudu. Şimşek, 4 yıldır Bandırma 2 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesinde tutulan, 20 yıl hapis cezasına hükümlü ağır hasta tutsak Samet Aydemir'e ağır bipolar bozukluk ve şizofreni teşhisi konulduğunu söyledi.

Samet Aydemir'in defalarca intihara kalkıştığını ifade eden Şimşek, "Eskişehir H Tipi Hapishanesinden tedavi amaçlı Metris R Tipi Hapishanesine, oradan da defalarca Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine götürülüp getirilmiş, verilen ilaçlarla kendisine ve çevresine zarar vermesi engellenmeye çalışılmıştır" dedi.

Şimşek, "Son olarak, 27 Mayıs 2021 tarihinde yine Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine kaldırıldığını bildiren ağabeyi, yakın tarihte 2 defa daha aynı hastaneye sevk edildiğini, sinir ilaçları verilerek geri hapishaneye gönderildiğini, sık sık hastaneye götürülüp getirilmesinin de sağlığını olumsuz etkilediğini belirtmiş, 6 ay önce babasını kaybetmesinin ardından durumu daha da ağırlaşan Samet Aydemir'in, sürekli tedavi göreceği tam teşekküllü bir hastanede yatırılması gerektiğinin altını çizmiştir" diye aktardı.

Şimşek, pandeminin yarattığı ağır riskin de gözetilerek Samet Aydemir'in tahliye edilmesini istedi.