24 Nisan 2024 Çarşamba

Siyonist İsrail yönetimi Filistin halkına saldırılarını sürdürüyor

Siyonist İsrail rejimi, Filistin halkına yönelik saldırılarını sürdürüyor. İsrailli yerleşimciler Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlerken, İsrail askerleri, Batı Şeria'ya baskın düzenledi. Filistinli direnişçiler işgal güçlerine ateş açtı, molotof kokteyli attı. Ayrıca İsrail askerleri 13 yaşındaki Filistinli çocuğu bıçaklama eylemi planladığı gerekçesiyle gözaltına aldı.

Siyonist İsrail güçleri, Filistin halkına yönelik saldırılarını sürdürürken, halkın direnişi devam ediyor. Onlarca İsrailli yerleşimci sabah saatlerinde işgalci İsrail polisinin denetiminde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi. Bu sırada Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girişleri de kısıtlandı.

İŞGAL GÜÇLERİ BATI ŞERİA'DA BASKINLAR DÜZENLEDİ
İşgal güçleri dün gece ve bu sabah erken saatlerde de Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerine baskın düzenleyerek çok sayıda Filistinli'yi gözaltına alırken, Filistinli direnişçiler de işgal güçlerine ateş açtı ve molotof kokteyli attı.

Bu arada, Filistinli direnişçilerin Nablus vilayeti toprakları üzerinde kurulu Shavei Shomron Yahudi Yerleşkesi yakınlarındaki işgal ordusuna ait kontrol noktasına ateş açtıkları öğrenildi. Filistinli direnişçilerin dün gece geç saatlerde Beytlahim'in güneyindeki Migdal Oz Yahudi Yerleşkesi'ne molotof kokteyli attıkları da bildirdi.

Filistinli direnişçilerin ayrıca işgal güçlerine ait Salim ve Dotan kontrol noktaları ile Cenin'e bağlı Mukaybile beldesi yakınlarında bulunan işgal askerlerine ateş açtıkları kaydedildi.

Düzenlenen eylemler sırasında iki Filistinli'nin gözaltına alındığı öğrenildi.

FİLİSTİNLİ ÇOCUK BIÇAKLAMA EYLEMİ PLANLADIĞI BAHANESİYLE GÖZALTINDA
İşgal polisi bu sabah Kudüs'te 13 yaşındaki Filistinli bir çocuğu, bıçaklama eylemi girişiminde bulunmak istediği gerekçesiyle gözaltına aldı.

Ayrıca, siyonist İsrail güçleri Beytlahim kentinin güneyindeki El-Hıdır beldesinde Filistinlilere ait bir evi ikinci kez yıktı.

El-Hıdır beldesi sakinlerinden Irkçı Ayrım Duvarı ve Yahudi yerleşimiyle mücadele aktivisti Ahmed Salah, işgal güçlerinin Süleyman Göleti yakınlarında yer alan ahşaptan ve sacdan yapılma iki odalı evi yıktığını bildirdi.

Ahmed Salah, evin sahibi İsmail Salah'ın bir ay önce işgal güçleri tarafından ruhsatsız inşa edildiği iddiasıyla yıktığı evi yeniden inşa ettiğini ve bu sabahki yıkımda eski evin temellerinin de yerle bir edildiğini söyledi.