18 Mayıs 2024 Cumartesi

Sivas'ta sağlık çalışanına saldırı: Etkin bir şiddet yasası çıkarılsın

Sağlık emekçilerine yönelik şiddet sürüyor. Sivas Tuzlugül Aile Sağlığı Merkezi'nde hekim Gülsever'e saldıran kişi tutuklandı. AHEF üyesi Balbay, etkin bir şiddet yasası çıkmadığı sürece bu saldırıların bitmeyeceğini vurguladı. 

İktidarın sağlık politikaları ve sağlık emekçilerinin haklarını yok sayması üzerine, sağlık çalışanlarına yönelik saldırılar sürüyor. 

26 Ocak 2022 tarihinde Sivas Merkez Tuzlugöl Aile Sağlığı merkezinde bebeğini aşıya getiren aile, çocuğun izlemlerini yapan aile sağlığı çalışanıyla “bu işi bilmiyorsunuz" diye tartışmaya başladı. 

Bunun üzerine gürültüleri duyup gelerek yardımcı olmaya çalışan Doktor Mehmet Gülsever'e aile üyeleri saldırdı ve şiddet uyguladı. Saldırgan hakkında suç  duyurusunda bulundu, doktor Gülsever'e saldıran kişi tutuklandı. 

Aile Hekimleri Derneği Federasyonu Yönetim Kurulu (AHEF) üyesi Dr. Taner Balbay; "Tek tesellimiz sağlık çalışanlarımızın hayati tehlikesinin olmamasıdır. Günümüzde neredeyse her gün gelmeye başlayan bu sağlıkta şiddet haberleri sıradanlaşmaya başlamıştır ne yazık ki? Etkin bir şiddet yasası çıkmadığı sürece bitmeyeceği gibi, giderek artacaktır" sözleriyle tepki gösterdi.