18 Mayıs 2024 Cumartesi

Sivas'ta katledilenler Ankara Karşıyaka Mezarlığında anıldı

Sivas katliamında yaşamını yitiren Ankara Karşıyaka Mezarlığında andı.

Sivas katliamında yaşamını yitiren 33 aydın ve sanatçı Ankara Karşıyaka Mezarlığında anıldı. Anmaya PSAKD, DİSK, CHP ve DAD üye ve yöneticileri katıldı.

Mezarlıkta bir araya gelen çok sayıda kişi, "Sivas'ı unutma, unutturma. Dün Maraş'ta, bugün Sivas'ta, çözüm faşizme karşı savaşta. Sivas'ı yakanlar AKP'yi kuranlar" sloganları atarak Sivas katliamı anıtına yürüdü.

Katliamda katledilenler anısına yapılan saygı duruşu ardından Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Müslüm Metin "Sivas'ta 33 canımız yakıldı. Ve hala yakılma yönünde planlar yapılmaya çalışılıyor. Bunlara karşı tek çözüm yolu var; birlikte olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Devirleri daim olsun. Işıklar hepsine yoldaş olsun" dedi.

'BU ONURLU TARİH BİZİMDİR'
Ardından konuşan PSAKD Genel Sekreteri Özgür Kaplan, "Bugün bizim açımızdan 28 yıl gibi gelmiyor. Çünkü acımız daha ilk günkü gibi" diye belirtti. Kaplan, "Yaramız taze ve açık. İçimizdeki ateş halen dinmemiş durumda. Ve bugün görüyoruz ki o gün Madımak Oteli'ni kuşatan alçaklar, ülkeyi kuşatmış durumdalar. Biz bu zihniyeti Suriye'de insanlar boğazlanırken 'onlar terörist değil, bir avuç öfkeli gençtir' diyen zihniyetten biliyoruz. Bizler, Madımağı kuşatan zihniyeti davamızın zaman aşımına uğratılmasını 'Hayırlı olsun' deyip katil Ahmet Turan Kılıç'ı salıveren zihniyetten biliyoruz" diye kaydetti.

'BU SANCI HİÇBİR ZAMAN DİNMEYECEK'
Anmada son olarak şehit ailelerini temsilen Murat Gündüz'ün babası Mehmet Gündüz söz alarak "Bu acıyı yüreklerimizde taşımaya hep devam ettik. Bu sancı hiçbir zaman dinmeyecek. Mücadelemize hep devam edeceğiz. Sivas'ın Ateşi hala yanıyor. Gün geçtikçe de alevleniyor, korlanıyor" ifadelerini kullandı.