20 Nisan 2024 Cumartesi

Sivas katliamında yaşamını yitiren 33 can Kadıköy'de anıldı

Sivas katliamında hayatını kaybeden 33 can için Kadıköy'de anma düzenlendi. Anmada, zulme uğrayanlarla dayanışmaya ve katliamın yıldönümü 2 Temmuz'da "tek adam" diktatörlüğüne karşı sokakta olmaya çağırdı.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) İstanbul Şubeleri, 2 Temmuz Sivas katliamında hayatını kaybedenler için Kadıköy Rıhtım'da anma etkinliği düzenlendi.

Anmada, "Davamız mahşere kalmayacak. Pir Sultanlar ölmez. Direniş sürüyor", "Katliamı lanetliyoruz! Sivas'ı unutmadık unutturmayacağız" yazılı pankartlar ile Sivas katliamının unutulmayacağının vurguladığı dövizler taşındı.

SURUÇ ŞEHİTLERİ ANILDI 
Anmada ayrıca Suruç şehitleri anısına, "Suruç için adalet Sivas için adalet" dövizler taşındı.

Devrimci Kızılbaş Hareketi, Halkevleri, Devrimci Parti ve HDP Milletvekili Musa Piroğlu'nun katıldığı anmada 33 can için deyişler söylendi.

'İKTİDAR KENDİNDEN OLMAYANI TERÖRİST İLAN EDİYOR'
Anmanın basın metnini okuyan PSAKD Ataşehir Şube Başkanı Gülsev Kaya, katliamın nasıl gerçekleştiğini hatırlattı. Katliamın asker ve polislerin gözü önünde gerçekleştiğinin altını çizen Kaya, iktidarın kendinden olmayan herkesi terörist ilan ettiğini belirtti.

'UNUTMADIĞIMIZI BİR KEZ DAHA HAYKIRALIM'
İktidar eliyle gerçekleşen katliamlara dikkat çeken Kaya, 2 Temmuz Sivas katliamının özünde sadece Alevilere değil ezilen, ötekileştirilen, dışlanan, yok sayılan bütün toplumsal kesimlere karşı yapıldığının altını çizdi. Kaya, "Gelin 2 Temmuz'da acılarımızı ortaklaştıralım. Acılarımızı paylaşarak azaltalım. Gelin hep birlikte dayanışmayı ve mücadeleyi büyütelim. Büyütelim ki bize bu acıları yaşatanlardan hesap sorabilelim. Bütün halkımızı bir daha böyle acıları ve katliamları yaşamamak için Sivas Madımak katliamında yitirdiğimiz canlarımızı önderimiz Pir Sultan Abdal'ın 'Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan' şiarıyla 2 Temmuz Perşembe günü saat 12.00'de salgına karşı fiziksel mesafeyi koruyarak, Madımak katliamı şehitlerimizi unutmadığınızı unutturmayacağımızı bir kez daha haykıralım" dedi.

Anma, "Sivas'ın ışığı sönmeyecek", "Katil devlet hesap verecek" sloganları ile sona erdi.