18 Mayıs 2024 Cumartesi

Şişli Etfal Dayanışması, 30 bin imzayı Sağlık Bakanlığı'na teslim etti

Şişli Etfal Hastanesi'nin yerinde yenilenmesi ve taşınmaması için mücadele eden yurttaşlar, topladıkları 30 bin imzayı Ankara'ya giderek Sağlık Bakanlığı'na teslim etti. Şişli Etfal Dayanışması'na, SOL Parti, CHP ve HDP'li siyasetçiler de destek verdi.

İstanbul'daki Şişli Etfal Hastanesi'nin bulunduğu yerde yeniden inşa edilmesi ve halkın 122 yıllık sağlık güvencesinin taşınmaması için mücadele eden Şişli Etfal Dayanışması, toplanan 30 bin imzayı Ankara'ya giderek Sağlık Bakanlığı'na verdi. Bakanlığa ayrıca, Şişli Etfal'e ilişkin yaşanan gelişmelerin anlatıldığı ve taleplerini içeren ayrıntılı bir dosya da sunuldu.

Şişli Etfal Dayanışması'nın bakanlık önünde yaptığı basın açıklamasına, SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi İlknur Başer, CHP milletvekilleri Aykut Erdoğdu, Sezgin Tanrıkulu, HDP milletvekilleri Züleyha Gülüm, Dilşat Canbaz Kaya da destek verdi.

'ŞİŞLİ ETFAL'İN TAŞINMASINI İSTEMİYORUZ'
Eylemde konuşan HDP milletvekili Züleyha Gülüm, "İstanbul'da kentsel dönüşüm adı altında yapılan binalar, aslında sermaye gruplarına rant alanları açmak için yapıldığını çok iyi biliyoruz. İstanbul gibi bir kentte Şişli Effal Hastanesini Şişli dışına taşıdığımızda hastaların, hatta acil hastaların hastaneye ulaşması mümkün olmayacak. Bu insanların yaşam hakkıyla oynamak demek. Tabi ki bu iktidar için asıl olan rant. Halkın sağlığı tabi ki iktidarı ilgilendirmiyor. Buna karşı mücadele edenler var. Hep birlikte Şişli Etfal'e sahip çıkmaya devam edeceğiz. Şişli Etfal'in taşınmasını istemiyoruz" diye belirtti.

'SAĞLIK HİZMETİ, ULAŞILABİLİR OLMALI'
SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi İlknur Başer, burada yaptığı konuşmada, mücadele eden Şişli halkının yanında olduklarını belirterek, "Sağlık hakkı doğuştan kazanılan ve parasız kullanılması gereken bir haktır. Aynı zamanda sağlık, ulaşılabilir olması gereken bir hizmettir. Bu konuda halkın ve sağlık emekçilerinin söz ve karar hakkı olmalıdır. Yılladır şehir hastaneleri yapılarak, sağlıkta yıkım projeleriyle köklü hastaneler kapatılmaktadır. Ankara'nın göbeğindeki hastane de kapatılmıştır. Şimdi Şişli Etfal'in geleceği belirsiz. Yapılanlar halka sorulmuyor, ben yaptım oldu zihniyetiyle harekete geçiliyor" dedi.

'BAKANLIK'I AÇIKLAMA YAPMAYA DAVET EDİYORUZ'
CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise kendisinin de Şişli'de ikamet eden bir kişi olduğunu kaydederek, "Ben de Şişli Etfal'den sağlık hizmeti almaktayım. Dolayısıyla bu hastane mutlaka depreme dayanıklı hale getirilmelidir, belki yeniden inşa edilmelidir. Ama yerinde yapılmalıdır; bir rant alanına dönüştürülmemelidir. Bir Şişlili ve bir milletvekili olarak yurttaşlarımızın bu talebiyle birlikte mücadele edeceğiz. Hükümeti ve Bakanlığı da bir açıklama yapmaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, Şişli Etfal Dayanışması'nın topladığı imzalar ve süreci anlatan dosya, Sağlık Bakanlığı'na sunuldu.