20 Nisan 2024 Cumartesi

#SiseBingöleÖzgürlük

Sağlık durumu her geçen gün kötüleşen ve 2017'den bu yana hapishanede bulunan 78 yaşındaki Sisê Bingöl'ün serbest bırakılması için sosyal medyada "#SiseBingöleÖzgürlük" kampanyası başlatıldı.
Tarsus T Tipi Kapalı Hapishanesi'nde tutuklu bulunan 78 yaşındaki Sisê Bingöl böbrek, yüksek tansiyon ve diyabet hastası olmasına rağmen, hastane "Hapishanesinde kalması hayati tehlike oluşturmaz" raporu verdi.
 
Tarsus T Tipi Kapalı Hapishanesi'nde tutulan hasta tutsak 78 yaşındaki Sisê Bingöl için, sağlık sorunlarının ağırlaşması üzerine avukatları aracılığıyla Adalet Bakanlığı'na başvurarak, cezasının ertelenmesini talep etmişti. Tarsus Devlet Hastanesi, böbrek, yüksek tansiyon ve diyabet hastalıklarını teşhis ettiği Sisê Bingöl için, "Hapishanesinde kalması hayati tehlike oluşturmaz" raporu verdi.
 
Sisê Bingöl, 6 Nisan 2016'da Muş'un Varto ilçesine bağlı Badan köyünde gözaltına alınarak tutuklandı. Yaklaşık 3 ay tutuklu kaldıktan sonra yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilen Bingöl'e "Örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek” suçlamasıyla 4 yıl 2 aylık hapis cezası verildi. Cezanın kesinleşmesi ardından Muş E Tipi Hapishanesi'nde tutulan Bingöl, Tarsus T Tipi Kadın Hapishanesi'ne sevk edilmişti. Sisê Bingöl ve aynı suçlamadan yargılanan oğlu da tutuklanarak Muş Hapishanesi'ne gönderildi.
 
HDP, 80 yaşındaki tutuklu Sisê Bingöl ilişkin resmi sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Açıklamada "80 yaşındaki Sisê Ana iki çocuğunu savaşta yitiren bir anne olarak 'Savaşın hiçbir şeye faydası yok bu ölümler barışla sonuçlansın' dediği için bugün örgüt üyesi kabul edilerek korkunç şartlarda cezalandırılıyor. #SisêBingöleÖzgürlük"