17 Mayıs 2024 Cuma

Şırnak'tan tepki: Halkın iradesini çaldınız

İktidarın taşımalı seçmen yığarak halkın iradesini gasp ettiği Şırnak seçimlerini tanımadıklarını kaydeden, DEM Parti Şırnak İl Örgütü ve eşbaşkan adayları, 31 Mart'ta yaşanan hukuksuzlukları hatırlatarak hukuki mücadeleye devam edeceklerini söyledi. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Şırnak getirilerek oy kullanan askerlere ilişkin İl Örgütü önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. DEM Parti Milletvekili Zeki İrmez'in de katıldığı açıklamaya DEM Parti Silopi, Cizre, İdil belediye eşbaşkanları, il ve ilçe örgütleri de katıldı.

'İBRAHİM ERKAL VE MEHMEK YARKA, HALKIN KARŞISINA NASIL ÇIKACAKSINIZ'
DEM Parti Şırnak Belediye Eşbaşkan Adayı Berivan Kutlu, seçimleri Şırnak halkının kazandığını belirtti. Kutlu, "Bütün dünyanın gözleri önünde Şırnak halkı 7'den 70'e kendi iradesine ve partisine sahip çıktı. Aylardır Şırnak halkı, partisinin arkasında çalışıyordu. Bu durum işgalcilerin zoruna gitti. Aylar öncesinde yüz karaları, paket oy hazırlıklarını yapmıştı. Hırsız ve talancılar da hazırladıkları paketleri dün kullandılar. İnsan hırsızlık yapınca yüzü kızarır. AKP İl Başkanı İbrahim Erkal ve Mehmet Yarka'ya sesleniyorum. Nasıl halkın arasına çıkacaksınız. Şırnak halkının yüzüne nasıl bakacaksınız, yüz kararları? Halkın iradesini çaldınız. Mehmet Yarka'nın adı hırsız Mehmet Yarka olarak geçecek. Halk iradesi hırsızı Mehmet Yarka. Sen Şırnak halkının iradesi olamazsın. Rezil bir kayyımsın" dedi.

SALTAN: SANDIKLARDA TEK BİR ŞIRNAKLININ OYU YOK
Diğer belediye eşbaşkan adayı Turan Saltan ise Şırnak halkının kazandığını, tespitlerine göre 35 sandıkta sadece sandık görevlisi arkadaşların oyunu aldığını belirtti. Turan, "Sandıklarda tek bir Şırnaklının oyu yok. Onlar da bunu iyi bildikleri için bugün Şırnak halkının arasına giremiyorlar. İlk kayyımı Şırnak Belediyesi'ne atadılar. Bu saatten sonra mücadelemize devam edeceğiz. Birliğimizi sürdüreceğiz. Bütün Şırnak halkına teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

GÜNGEN: ŞIRNAK SEÇİMLERİNİ TANIMIYORUZ
DEM Parti Şırnak İl Eşbaşkanı Abdullah Güngen, "31 Mart Şırnak halkı için tarihi bir gündür. Hırsızlar, ahlaksızlar için de kara gün olarak yazılacak. Halkımızın emeği önünde boynumuzu eğiyoruz. Alın terinizle kazandınız. Bütün dünya Şırnak'ta yapılan ahlaksızlığı ve hırsızlığı gördü. Botan halkı yıllardır bu zulüm ve hukuksuzluğun altındadır. Zulümlerini ne kadar artırılırsa artırsınlar bu halk boyun eğmeyecek. Çünkü bu kent kahramanların kentidir. Şırnak halkı, kendi iradesine sahip çıktı. Bizler sadece siyasi bir partiye değil, devletin her türlü mekanizmasına karşı mücadele ettik. Dünkü görüntüleri herkes gördü. Şırnak seçimlerini tanımıyoruz. Hukuki mücadelemiz devam edecek" dedi.

Açıklama, "Hırsız başkan istemiyoruz" sloganları ile sona erdi.