16 Nisan 2024 Salı

Şırnak'ta uzman çavuş kız çocuğuna cinsel saldırıda bulundu

Şırnak'ta, 13 yaşında bir kız çocuğu son anda Uzman Çavuş Aslan Akbudak'ın cinsel saldırısından kurtarıldı. Halkın çektiği görüntüler sosyal medyada paylaşıldı, büyük tepki gördü. Şırnak Barosu ve HDP, olayın takipçisi olduklarını açıkladı, halk da eylem yaptı.

Şırnak'ta, Uzman Çavuş Aslan Akbudak, 13 yaşındaki kız çocuğuna cinsel saldırıda bulunmak istedi. Kız çocuğunun bağırması üzerine çevredekiler sesini duydu ve kurtarıldı.

Olayın ardından halk tarafından çekilen görüntüler sosyal medyada paylaşıldı.

Mezopotamya Ajansı, istismardan son anda kurtulan kız çocuğunun avukatına ulaştı. Avukat, olayı doğruladı, konuyla ilgili savcı ile görüşme halinde oldukları bilgisini paylaştı.

Cinsel saldırı olayı, öğlen saatlerinde kent merkezinde toplanan kitle tarafından protesto edildi.

Sosyal medya üzerinden saldırıya büyük tepki geldi. Binlerce kullanıcı #susmaşırnak etiketi ile yaptıkları paylaşımlarla olaya dair tepkilerini gösterdi.

27 yaşındaki Uzman Çavuş Aslan Akbudak'ın 1. Jandarma Komando Tugayı Topçu Batarya Komutanlığı'nda görevli olduğu öğrenildi. 

Öz yönetim direnişi sürecinde Urfa Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı'nda göreve başlayan Aslan Akbudak'ın 2017 yılından beri Şırnak'ta görevli olduğu kaydedildi.

İMİR: OLAYIN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ
HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, çevredekiler tarafından çekilen görüntüleri Twitter hesabından “Çocuklarımızın geleceğini tacizcilere bırakmayacağız Dün gece Şırnak Şaranlar sitesinde bir uzman çavuş 10 yaşındaki bir çocuğu taciz etmiştir Görgü tanıkları da yaşanan taciz olayını teyit etmiştir Yargı derhal gereğini yapmalıdır Olayın peşini asla bırakmayacağız" şeklinde paylaştı.

BARO BAŞKANI ELÇİ: 
Şırnak Barosu Başkanı Nuşirevan Elçi, kentte dün gece bir uzman çavuş tarafından küçük bir kız çocuğuna yönelik gelişen cinsel saldırı olayına dair sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

Baro Başkanı Elçi, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda cinsel saldırıya uğrayan çocuğun 13 yaşında olduğu bilgisi ile birlikte saldırıyı gerçekleştiren uzman çavuşun isminin baş harflerini paylaştı.

Elçi, Uzman Çavuş Aslan Akbudak'ın cezasız kalmaması için Baro Yönetim Kurulu ve İnsan Hakları Merkezi üyelerinin olayın takipçisi olduklarını duyurdu.

Elçi'nin paylaşımı şöyle: "Şırnak Baro Şırnak'ta 13 yaşındaki küçük kıza cinsel tacizde bulunan uzman çavuş Aslan Akbudak İsimli şahsın eyleminin cezasız kalmaması için yönetim kurulu ve insan hakları merkezi üyesi meslektaşlarımız olayı takip etmektedirler."