23 Nisan 2024 Salı

Şırnak'ta 25 Kasım'ın startı verildi

HDP Şırnak Kadın Meclisi, Güçlükonak'ta esnaf ziyareti ve basın açıklaması yaparak 25 Kasım etkinliklerinin startını verdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Kadın Meclisi, Güçlükonak'ta 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'nün startını verdi.

Aralarında, HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, yerine kayyum atanan Cizre Belediyesi Eşbaşkanı Berivan Kutlu ve İdil Belediye Eşbaşkanı Songül Erden'in de bulunduğu çok sayıda kadın önce esnafları ziyaret etti.

Ziyartelerin ardından HDP önünde açıklama yapıldı. HDP Kadın Meclisi üyesi Zilan Ecevit, partilerine yönelik saldırılara dikkat çekti, halkın ve parti yöneticilerinin her şeye rağmen değerlerine sahip çıkmaktan vazgeçmediğini vurguladı.

'HDP'Lİ HİÇ BİR KADIN AKP'YE TESLİM OLMADI, OLMAYACAK'
HDP Şırnak Milletvekili Muran İmir, iktidarın her alanda kadınlara saldırdığını belirtti, hiçbir kadının sistematik saldırılar ve ajanlaştırma karşısında diz çökmeyeceğinin altını çizdi. İmir, "İktidar şuan kirli politikalar yürütmekte. HDP çatısı altında yer alan hiçbir kadın AKP sistemine teslim olmadı ve olmayacak. Bizler her alanda mücadelemizi büyüteceğiz ve sokakları terk etmeyeceğiz. Tüm kadınlara sesleniyoruz; gelin HDP çatısı altında el ele verelim, kadın mücadelesini büyütelim" dedi.

İmir, kadına yönelik şiddeti kınadı ve herkesi şiddete karşı sesini yükseltmeye çağırdı. İmir, 25 Kasım kapsamında bir çok erde farklı eylem ve etkinlikler yapacaklarını da söyledi.