27 Nisan 2024 Cumartesi

Şırnak ve Mardin'de gözaltına alınan 11 kişi serbest bırakıldı

Şırnak ve Mardin'de siyasi soykırım operasyonları kapsamında gözaltına alınanlardan 11 kişi, adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde 14 Ağustos günü gözaltına alınan 5 kişi emniyet işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık sorguları tamamlanan 5 kişi adli kontrol uygulanması talebi ile Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Hakimliğe sevk edilenler adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

MARDİN'DE 6 KİŞİ SERBEST
Mardin'de de merkez ve ilçelerinde Demokratik Toplum Kongresi'ne (DTK) dönük yürütülen bir soruşturma kapsamında dün yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan HDP Derik İlçe Eşbaşkanı Selma Özcan, Süryani Birliği Dernek Başkanı Yuhanna Aktaş, Şenol Şan, Tevfik Kilkaya, Nurettin Altun ve Ruken Çalıştıran Karabat'ın emniyetteki işlemleri tamamlandı. DTK içindeki konumlarının ne olduğu ve DTK ile ilişkileri sorulan 6 kişi daha sonra Mardin Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılık sorgularında da aynı sorular sorulan 6 isim adli kontrol uygulanması istemi ile Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Hakimlik, 6 kişi hakkında adli kontrol şartı ile serbest bırakılmasına karar verdi.
 
Öte yandan operasyonlarda dijital medya paylaşımları gerekçesi ile gözaltına alınan 10'u aşkın kişinin işlemleri ise sürerken, bu isimlerden Süryani aktivist Teodora Özdemir Hobel, emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.