1 Mayıs 2024 Çarşamba

Şırnak Barosuna tehdit 

Tutuklanan tacizci uzman çavuş Zekeriya Çelik'in sürecine ilişkin hukuki bilgilendirme yapan Şırnak Baro Başkanı Dilsiz ve baro tehdit edildi. Dilsiz, hakaret ve tehdit edenler hakkında yasal süreci başlatacaklarını duyurdu. 

Şırnak'ta bir kadını taciz eden ve halk tarafından cezalandırılan uzman çavuş Zekeriya Çelik'in sürecini takip eden Şırnak Baro Başkanı Rojhat Dilsiz ve Şırnak Barosu tehdit edildi. Baro Başkanı Dilsiz, verdikleri bilginin ardından kötü niyetli bir kesim tarafından alenen lince uğradıklarını duyurdu. 

Hukuki bilgilendirme yaptıklarını hatırlatan Dilsiz, şunları söyledi: "Çünkü şunu iyi biliyorduk ki bu ülkede faili kolluk olan dosyalarda yaşanan cezasızlık kültürü ve faillerin korunup kollandıklarına dair oluşan toplumsal hafıza çoğu zaman maalesef şiddete dönüşüyor. Ve adalet mekanizmasından umduğunu bulamayacağını düşünen kitleler hukuka aykırı bir şekilde sokaklarda hak arama yoluna gitmeye çalışırlar.  Ancak ilginçtir belli bir kuruma ve kliğe ait olanlar her türlü suçtan muafmış gibi hareket eden kimi hesap ve medya organları yarattıkları marjinal hikayelerle faili kollama konusunda bir yarış içine girerek bize tehdit ve hakaretlerde bulunmayı ihmal etmediler. Her seferinde hukukun üstünlüğünü savunduklarını iddia edenler dahi suç işlediğimizi, iftira attığımızı iddia ettiler 'Milletvekili, belediye başkanı, avukat vs dahi olsa hiç kimsenin suç işleme özgürlüğü yoktur, cezasını çekmelidir' düsturunu dillerine pelesenk etmiş olanlar; fail bir kamu görevlisi olunca hep bir ağızdan olayı örtbas etmeyi, bizlere saldırmayı kendilerine görev addettiler. İyi bilinsin ki! Yapmış olduğumuz paylaşımlar nedeniyle başkanı olduğum kuruma ve bizzat şahsıma gerek sosyal medya üzerinden aleni olarak, gerekse özelden mesaj atarak hakaret ve tehdit edenleri kayıt altına aldığımızı ve  yasal süreci başlattığımızı ifade etmek isteriz."