26 Nisan 2024 Cuma

Şirinevler'de ihraçlara karşı eylem: Mücadeleyi bırakmayacağız

Şirinevler Meydanı'nda basın açıklaması yapan KESK İstanbul Şubeler Platformu,"KHK'larla ihraç edilen arkadaşlarımız işlerine geri dönene kadar mücadeleyi bırakmayacağız. Kamu hizmetinin partizanlaşmasına, piyasalaşmasına, niteliksizleşmesine izin vermeyeceğiz" diye belirtildi.
KESK İstanbul Şubeler Platformu, OHAL kararnameleri ile işten atılan KESK'lilerin işe geri alınması talebiyle Şirinevler Meydanı'nda basın açıklaması yaptı.
 
"KHK'lar gidecek biz kalacağız" pankartının açıldığı eylemde konuşan SES Anadolu Şubesi Eşbaşkanı Erdal Güzel, tek adam rejimi ile birlikte ekonomik ve siyasal alanda sürekli geriye doğru bir gidişin olduğunu söyledi. Demokrasinin de ayaklar altına alındığını belirten Güzel, OHAL'in yasalarla kalıcı hale getirildiğini, muhalefetin korku ve baskıyla susturularak ülkenin yönetilmek istendiğini ifade etti.
 
Bütün yasaları ayaklar altına alan iktidarın, hamasi nutuklarla ve yandaş medya eliyle suni bir istikrar havasıyla sahte bir güven duygusu pompalamaya çalıştığını belirten Güzel, "Halkımız ise bu süreçte yoksullaşmakta, iş güvencesini kaybetmekte, iş cinayetlerinde ölmekte ya da yaralanmakta özellikle eğitimde ve sağlıkta niteliksiz ve partizan kamu hizmetine mahkûm edilmektedir. Türkiye'de kanun hâkimiyeti ve hukuk devleti uzak bir hayal haline gelmiştir. Adaletsizlik Türkiye'de norm haline gelmiştir. Muhbirlik, riyakârlık, yalancılık iktidar eliyle teşvik edilmektedir. Biz bu basın açıklamalarında hep 'işimizi geri istiyoruz' dedik, 'KHK mağduriyetlerini giderin' dedik, 'OHAL'i kaldırmak hukuksuz KHK'ların fiili sonuçları ortada durduğu sürece ülkede yeniden adaletin tesis edilmesi anlamına gelmez' dedik. Her gün haklı çıktığımız başka bir örneği yaşamaktan bıktık."
 
Çorlu tren kazası ve Yatağan Termik Santrali'ndeki iş cinayetleriyle 10 Ekim Ankara katliamı davasına değinen Güzel, devlet kurumlarının ne kadar çürümüş olduğunu, kamu görevlilerinin ve devlet kurumlarının başındaki kişilerin bütün sorumluluklardan muaf tutulmasını istedi.
 
"Emeğe, demokrasiye, barışa sahip çıkacağız" diyen Güzel, "KHK'larla ihraç edilen arkadaşlarımız işlerine geri dönene kadar mücadeleyi bırakmayacağız. Kamu hizmetinin partizanlaşmasına, piyasalaşmasına, niteliksizleşmesine izin vermeyeceğiz. İşimizi geri alacağız, ülkemizi geri alacağız, demokrasiyi yeniden tesis edeceğiz. KESK bu zorlu mücadelede bir adım bile geri atmayacak" diye konuştu.