25 Nisan 2024 Perşembe

Sinemada başlayan ve polis aracında devam eden taciz

İzmir?de sinemada genç kadını taciz eden erkeği karakola götüren polisler arabada devam eden tacize sessiz kalırken genç kadın yaşadıklarına isyan etti.
İzmir’de bulunan Cinemaximum MaviBahçe’de genç bir kadın maruz kaldığı tacizi sosyal medyadan duyurdu.
 
İzmir Karşıyaka’da Cinemaximum MaviBahçe’de genç bir kadın, sinemanın bekleme salonunda karşısında oturan adamın cinsel organı ile oynaması üzerine videosunu çekip şikayetçi olmak istedi.
 
Tacizci, genç kadının karşısına oturuyor pantolonunu açarak cinsel organını çıkarıyor ve genç kadına bakarak penisi ile oynuyor. Bunun üzerine genç kadın videosunu çekip şikayetçi olmak istiyor ancak sinema görevlileri tacizciyi kaçırma derdine düşüyor.
 
Genç kadının tacizciyi oradan göndermelerine tepki göstermesi ve polis çağırıp şikayetçi olacağını söylemesi üzerine sinema çalışanları tacizciyi uzaklaştıracaklarını söylüyor. Genç kadın bir de sinema çalışanlarını ikna etmek zorunda kalıyor ve sonunda ikna oluyorlar.
Polis geliyor ve taciz yine devam ediyor çünkü polis, tacizci ile genç kadını aynı arabada karakola götürmek istiyor. Tacizci bu defa kadına sözlü şiddet ve taciz uyguylamaya devam ediyor. Arabadaki polisler ise sessiz kalmayı tercih ediyor.
 
Genç kadın yaaşdıklarına sosyal medyadan isyan ediyor ve arabadan inerek karakola kendi olanakları ile gidiyor. 
Bu durum erkek-yargı-polis-devlet sarmalında her gün yeniden üretilen taciz, tecavüz ve kadın katliamlarının geldiği boyutu bir kez daha gözler önüne seriyor.