18 Mayıs 2024 Cumartesi

Sinbo'da sendika üyeleri işten atıldı

İstanbul Esenyurt'ta bulunan Sinbo fabrikasında sendika düşmanlığı devam ediyor. Daralma bahanesiyle aralarında TOMİS üyelerinin de bulunduğu 12 işçi işten atıldı. Fabrika önünde eylem yapan TOMİS üyeleri, "Korkunuz olduk, olmaya devam edeceğiz" dedi.

Esenyurt'ta bulunan Sinbo fabrikasında sendika üyeleri işten atıldı. Tüm Otomotiv ve Metal İşçileri Sendikası'nın (TOMİS) uzunca bir süredir örgütlenme çalışması yaptığı Sinbo'da bir işten atma saldırısı daha yaşandı. Aralarında TOMİS üyelerinin de bulunduğu 12 işçinin işten atılmasının ardından fabrika önünde eylem yapıldı.

Daralma bahanesiyle yaşanan işten atma saldırısına karşı fabrika önünde yapılan eylemde Sinbo patronunun işçi düşmanlığı teşhir edildi.

Vardiya çıkışında fabrika önünden işçilere seslenen TOMİS Sinbo temsilcisi, sendika üyesi olmanın anayasal hak olduğuna dikkat çekti, "Hüsne arkadaşımız sendikamızın üyesidir, işten çıkarılması hukuksuzdur, her alanda her mecrada bu hukuksuzluğun hesabını soracağız" dedi.

İşten atılan Nimet Erben de sendikalı olmanın önemine vurgu yaparak, "Sendikalı olma hakkı işçilere gökten zembille inmedi. Bu hak işçilerin kanıyla, canıyla, verdiği mücadele sonucu kazandığı haktır"diye konuştu.

Sinbo patronunun suç işlediğini belirten Erben, "Sessiz kalmayacağız" dedi. Eyleme İşçi Emekçi Birliği bileşenleri de "Sinbo işçisi yalnız değildir" dövizleriyle katıldı.

"İşçilerin birliği sermayeyi yenecek", "Sinbo'da direniş kazanacak", "Sendika hakkımız engellenemez" sloganlarının atıldığı eylem konuşmaların ardından sona erdi.