2 Mayıs 2024 Perşembe

Sinbo'da direniş başladı

Sinbo patronu sendikal faaliyetleri nedeniyle fabrikada çalışan Onur Kömek'i işten attı. TOMİS Sinbo temsilcisi Kömek, fabrika önünde çadır kurarak direniş başlattı.

Tüm Otomotiv ve Metal İşçileri Sendikası (TOMİS) Sinbo işyeri baş temsilcisi Onur Kömek, işten atma saldırısının ardından fabrika önünde direniş başlattı. Fabrika önünde direniş çadırı kuruldu.

Kömek'in başlattığı direnişin ilk günü destek ziyaretleri de gerçekleştirildi.

PATRON DİRENİŞ ALANINA GELDİ
Fabrika önünde direniş çadırı kurulmasının ardından Sinbo patronu direnişçi işçilerle görüşmeye geldi. Sendika düşmanı olmadığını iddia eden Sinbo patronu Mehmet Demir, fabrikanın deprem riski nedeniyle taşındığını, bu nedenle işten atmalar yaşandığını öne sürdü. Amacının sendikal faaliyeti engellemek olduğunu savunan Demir, sıkışında işe alım ve işten atmaları kendisinin yapmadığını iddia etti.

Direnişçi işçiler ve TOMİS yöneticisi, sendikal faaliyete dönük saldırılar ve atılan işçiler geri alınana kadar mücadele edeceklerini söyleyince Sinbo patronu direniş alanından ayrıldı.

Direnişçi işçiler akşam iş çıkışında Sinbo işçilerine seslendi, direnişe destek verme ve TOMİS üyesi olma çağrısında bulundu.