3 Mayıs 2024 Cuma

Silopi’de kadınlar ağaç dikti

Silopi’de 25 Kasım etkinlikleri kapsamında kadınlar fidan dikti. Ezgilerle süren etkinlikte kadınlar, taciz, tecavüz ve şiddete karşı mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimindeki Şırnak’ın Silopi Belediyesi’nin 15 Kasım günü startını verdiği ağaç dikme kampanyası sürüyor. Kampanya kapsamında bugün de kadınlar öncülüğünde Ofis Mahallesi’nde çok sayıda ağaç dikildi. Ağaç dikme etkinliğine HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir ve Silopi Belediyesi Eşbaşkanı Adalet Fidan’ın yanı sıra çok sayıda kadın başlarına bağladıkları mor bandajlarla katıldı.

Belediye Eşbaşkanı Adalet Fidan, doğanın yaşamın bir parçası olduğuna vurgu yaptı. Kadınların her alanda yaşamı elleriyle ördüklerine dikkat çeken Fidan, "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında bizler de kadına uygulanan şiddeti kınıyoruz.  Katliam, taciz ve tecavüzü kabul etmiyoruz. Silopi’nin her mahallesinde bir alana kadınlar tarafından ağaç dikimi yapacağımızı söylemiştik. Bugün de bunu yapıyoruz" dedi.

Ağaç dikim ardından etkinlik kadınların seslendirdikleri ezgilerle son buldu.