24 Nisan 2024 Çarşamba

Silivri Hapishanesi'nde tutsaklar açlık grevine başladı

Silivri Hapishanesi'nde bulunan tutsaklar PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride son verilmesi talebiyle açlık grevinde olan Leyla Güven'e destek için 10 günlük açlık grevine başladı.
PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride son verilmesi talebiyle açlık grevinde olan Leyla Güven'e destek için Silivri Hapishanesi'nde bulunan tutsaklar açlık grevine başladı.
 
Ölümsüzlerin ve Tutsakların Sesi Platformu (ÖTSP) konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
 
"Uzun süredir Abdullah Öcalan ile hiçbir görüşmenin olmayışı ve tecridin sınırlarının zorlanışı sebebiyle Leyla Güven bedenini açlığa yatırmıştır. Süresiz açlık grevinde olan Leyla Güven bu tecrit son bulmadan eylemini bitirmeyeceğini tüm kamuoyuna duyurmuştur. Silivri'deki aynı dava tutsağı yoldaşları da Leyla Güven ile 10 günlük açlık grevi başlatmışlardır.
 
"Tutsak aileleri ve yakınları olarak Leyla Güven'in ve Silivri'deki siyasi tutsakların talebini sahipleniyor ve destekliyoruz. Tecrit bir insanlık suçudur. Bu suça dilsiz sağır kalınamaz ve engel olmak gerekmektedir. Tüm tutsakların talebi talebimizdir: Leyla Güven haklıdır tecrit derhal kalkmalıdır!"