4 Mayıs 2024 Cumartesi

Silivri 6 Nolu Hapishanesi'nde işkence

Silivri Hapishanesi'nde bulunan Mustafa Özgür Mulla 18 Aralık'ta işkenceye uğradı. Aynı gün savcılığa suç duyurusunda bulunan Mulla ailesi, İHD İstanbul Şubesinde yaşananlara ilişkin basın toplantısı düzenledi.
5 aydır Silivri 6 No'lu L Tipi Hapishanesi'nde bulunan Mustafa Özgür Mulla 18 Aralık'ta işkence gördü, kaldığı hücre değiştirildi. Mulla'nın aynı gün görüşüne giden ailesine idare, ilk önce "odası" değiştiği için görüş gününün de değiştiğini söyledi. Aile bir gün önce idareyi telefonla arayıp görüşte bir engel olmadığını öğrenerek görüşe geldiklerini belirterek, görüş yapma haklarını ısrarla savundu. Ailenin ısrarı karşısında görüş yaptırıldı.
 
Görüş sonrasında savcılığa suç duyurusunda bulanan Mulla ailesi, İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi'nde konuşa ilişkin basın toplantısı düzenledi.
 
İHD İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu'ndan Hatice Onaran, Mustafa Özgür Mulla'ya uygulanan işkencenin bütün hapishanelerde mahpuslara uygulandığını belirtti ve sözü Mulla ailesine bıraktı.
 
Anne Hanife Mulla adına yazdıkları metni, ablası Esra Mulla okudu. "Etimden ve sütümden, benim parçam olan Mustafa Özgür" ifadeleriyle başlayan metnin devamında görüş günü yaşananlar aktarıldı.
 
Mustafa Özgür Mulla'nın ailesinin basıncıyla yapabildiği görüşte o gün gördüğü işkenceyi anlatmasıyla birlikte saldırı sırasında giysileri çıkarıldığı için arkadaşının ayakkabısı ve kısa kollu bir tişörtüyle geldiğini belirten Mulla, vücudunda işkence izlerinin görüldüğünü ifade etti.
 
Hemen aynı gün suç duyurusunda bulunduklarını belirten Mulla, "Sohbet hakkı için slogan atan oğlumun sohbet hakkı engelleniyor. Hak ihlallerine karşı yaptığı her eylem sonrasında disiplin soruşturmaları açılıyor" dedi.
 
Ardından söz alan anne Hanife Mulla, evladının yanında olduğunu vurgulayarak, bütün tutsak ailelerine saldırılara karşı sessiz kalmamaları çağrısında bulundu.