5 Mayıs 2024 Pazar

Şilan'ı katletmekle tehdit eden Topal'ın davası görüldü

Boşanma aşamasında olduğu Şilan Topal'ı kaçıran ve ölümle tehdit eden fail Mithat Topal ve ona yardım eden Maksut Yıldız'ın yargılandığı duruşmada failler "kaçma şüphesi bulunmadığı" iddiasıyla serbest bırakıldı.

İstanbul'un Şişli ilçesinde Şilan Topal'ı kaçıran ve kendisine sistematik şiddet uygulayan boşanma aşamasında olduğu fail Mithat Topal ve ona yardım eden Maksut Yıldız'ın "Birden fazla kişiyle birlikte, cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçundan yargılandığı davanın 2. duruşması Gaziosmanpaşa 10. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya Şilan Topal, babası, müşteki Abdulhamit Narman ve avukatları katıldı. Tutuklu failler Mithat Topal ve Maksut Yıldız ise bulundukları hapishaneden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi( SEGBİS) ile duruşmaya bağlandı.

Duruşmada söz alan Şilan Topal, failin evli oldukları süre boyunca kendisine sistematik şiddet uyguladığını ve şiddet nedeniyle aldığı darp raporlarının mevcut olduğunu söyledi. Topal, "Kendisi beni takıntı haline getirmiştir. Eğer Mithat dışarı çıkarsa yine peşime takılacaktır ve sonum muhtemelen ölüm olacaktır. Hala bana mektup yazmaktadır. Maksut Yıldız, taksiden inerek beni korumaya çalışan kadına elle müdahale edip itmiş ve Mithat'a yardım etmiştir. Sanıkların tutukluluk hallerinin devamı yönünde karar verilmesini ve hapis cezası almalarını talep ediyorum" şeklinde konuştu.

Ardından söz alan Şilan Topal'ın babası Abdülhamit Tarhan da faillerden şikayetçi olduğunu ve en ağır şekilde cezalandırılmalarını istediğini söyledi.

Olay anında Şilan'ın yanında olan ve duruşmada tanık olarak dinlenen Hediye Özçelik, "Olay günü biz evin önünde oturuyorduk. Bir taksi geldi, Şilan Mithat'ı görünce binaya kaçtı. Mithat, Şilan'ın arkasından giderek bina girişinde yakaladı. Şilan bağırmaya başladı. Yanlarına giderek Şilan'ı Mithat'ın elinden kurtarmaya çalıştım. Bu sırada taksiden bir şahıs indi ve beni itekledi, Mithat'a yardım etti. Çekiştirerek taksiye doğru götürdüler" dedi.

Daha sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti, failler Mithat Topal ile Maksut Yıldız'ın "tutuklu kaldıkları süre göz önüne alındığını" ve faillerin kaçma şüphelerinin bulunmadığı gerekçesiyle tahliyelerine karar verdi. Fail Mithat Topal'ın Şilan'ı kaçırdığı esnada bindirdiği taksinin şoförü Mert H. hakkında suçu bildirmediği gerekçesiyle Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar veren mahkeme, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Duruşma sonrası konuşan Şilan her zaman ki gibi adaletin yerini bulmadığını söyleyerek karara tepki gösterdi. Şilan'ın babası Abdulhamit Narman ise failin 36 suçtan dosyası olmasına rağmen serbest bırakılmasına tepki gösterdi.