25 Nisan 2024 Perşembe

Şilan'ı kaçıran üç faile yalnızca 13 yıl hapis cezası

Boşanma aşamasında olduğu Şilan Topal'ı kaçıran ve ölümle tehdit eden Mithat Topal ve ona yardım eden iki failin yargılandığı davada mahkeme üç faile toplam 13 yıl 1 ay hapis cezası verdi.
 

İstanbul Şişli'de 8 Eylül 2021'de boşanma aşamasında olduğu Şilan Topal'ı kaçıran ve kendisine sistematik şiddet uygulayan Mithat Topal ve ona yardım eden Maksut Yıldız'ın "birden fazla kişiyle birlikte, cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma", Rahim Maral'ın ise "kişiyi hürriyetinden yoksun kılmaya yardım" suçundan yargılandığı davanın 3'üncü duruşması Gaziosmanpaşa 10'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.
 
Duruşmaya Şilan Topal, babası Abdulhamit Narman ve avukatları katıldı. Tutuklu failler Mithat Topal ve Maksut Yıldız ise bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya bağlandı.
 
TUTUKLULUK HALİNE DEVAM KARARI
Savcı duruşmada mütalaasını açıkladı. Faillerin olay günü gece saatlerinde Şilan Topal'ın evine gittiklerinin belirtildiği mütalaada, Mithat Topal'ın, Şilan'ı zorla taksiye bindirdiği ifade edildi. Ayrıca fail Maksut Yıldız'ın Mithat Topal'a yardım ettiği, Rahim Maral'ın ise takside yanında oturan Şilan'ın araçtan inmesine izin vermediği kaydedildi. Mithat Topal ile Maksut Yıldız'ın "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan alt sınırdan uzaklaşılarak ve indirim uygulanmaksızın cezalandırılması talep edilen mütalaada, Rahim Maral'ın ise "kişiyi hürriyetinden yoksun kılmaya yardım" suçundan cezalandırılması istendi. Öte yandan mütalaada, fail Mithat Topal ile Maksut Yıldız'ın tutukluluk halinin devamına karar verilmesi talep edildi.
 
YALNIZCA 6 YIL!
Daha sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti, Mithat Topal'ın "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan 6 yıl, Maksut Yıldız'ın ise aynı suçtan 5 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verirken, tutukluluk hallerinin devamına hükmetti. Heyet, Rahim Maral'ı ise "kişiyi hürriyetinden yoksun kılmaya yardım" suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırdı.
 
İddianamede 3 failin, "Birden fazla kişiyle birlikte cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçundan 4'er yıldan 14'er yıla kadar hapis cezası isteniyordu.