18 Mayıs 2024 Cumartesi

Silahlı ve sopalı faşistler yol kesip Kürtlere saldırıyor

38 ilde çıkan orman yangınlarının ardından faşist Vatan Partisi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından feyiz alan silahlı, sopalı ırkçı gruplar, yol kesip Kürtlere saldırdı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, Marmaris'te yaptığı açıklamada, "Geçtiğimiz yıl terör örgütü yöneticilerinin ormanları yakma talimatı vermesinin ardından, bu yangınların bir kısmını da benzer talimatla başlatılmış olma ihtimalini göz ardı etmiyoruz" sözleri ve faşist Vatan Partisi'nin de hedef göstermesiyle ırkçı, faşist gruplar 'Kürt avı'na çıktı.

Dün akşam Aydın, Umurlu ve Milas'ta silahlı ve sopalı ırkçı, faşist gruplar, yolları keserek kimlik kontrolü yaptı. Umurlu'da silahlı ve sopalı bir grup, araçları durdurarak kimlik kontrolü yaptı.

Tahliyelerin başladığı bölgelere Kürtlerin geçişini engelleyerek suç işleyen ırkçı, faşist gruplar, yangınların Kürtler tarafından çıkarıldığını iddia etti.

Aydın'ın Efeler ilçesinin Umurlu Emirdoğan Mahallesi'nde yol kesen 100 kişilik faşist grup, durdurdukları bir aracın için bulunan 3 kişiyi linç etti.

Balıkesir plakalı bir aracı durduran faşistlerin aracın içindekilerin ormanları yakmak için geldiğini iddia ederek saldırdı. Mahallede bulunanların ihbarı üzerine olay yerine gelen jandarma, linç edilen 3 kişiyi gözaltına alarak Efeler Jandarma Karakolu'na götürdü. Saldırganlara ise dokunulmadı. 

FAŞİSTLER HDP'Lİ EŞBAŞKANIN YOLUNU KESTİ
Antalya'da da HDP Döşemealtı İlçe Eşbaşkanı Mehmet Deniz misafirlerini uğurlamak için gittiği otogar dönüşünde TOKİ mevkiine faşist gruplar tarafından durduruldu.

İki kişinin yol ortasında ellerinde fenerlerle kendisini durduğunu söyleyen Deniz, yaşları 16-40 arasında değişen 20 kişinin aracı çevrelediğini anlattı.

Faşist grubun ikisi dışında hepsinin silahlı olduğunu aktaran Deniz, "Evime gidiyorum deyince, evimin adresini, kimliğimi istediler. Yanımda olmadığını söyledim. 'Siz asker değilsiniz, polis değilsiniz, bu nedir' diye sorduğumda, 'Amacımızı biz biliriz. Siz bilmezsiniz' diye cevap verdiler" dedi.

MİLAS YOLUNDA DA FAŞİSTLER YOL KESTİ
Gazeteci Metin Yoksu da, dün akşam sosyal medya hesabından yollarının kesildiği bilgisini, "Yatağan Milas yolunda yolumuzu kesip biz ve oradaki insanlara GBT yapmaya çalıştılar dün gece hatta video kaydına başlamadan önce bana dahi basın kartı sordu bu şahıs. İnsanlar Ören'in tahliyesine yakınlarına koştururken bunlar yaşandı bu açıkca suçtur!" ifadeleriyle paylaştı.

Yoksu, yaşadıklarını şu şekilde görüntüledi:

 

NO COMMENT | Yatağan-Milas yolunda gece saatlerinde trafiği durdurup kimlik kontrolü yapmak isteyen bir şahıs olay yerindeki gazetecilerin tepkisi üzerine bölgeden uzaklaştı pic.twitter.com/Fs1sRExrda

— euronews Türkçe (@euronews_tr) August 5, 2021