20 Mayıs 2024 Pazartesi

Silah tekeli Rhein Metal'e protesto

Alman silan tekeli Rhein Metal, Unterlüß ve Düsseldorf'da yapılan eylemler ile protesto edildi.
Almanya'da Unterlüß şehrinde bulunan silah tekeli Rhein Metall'in fabrikası, Türkiye ve dünyanın diğer savaş bölgelerine yaptığı silah ihracatı nedeniyle protesto edildi.
 
Kısaca kendini SIGMAR olarak adlandıran "İşgal saldırılarına ve silah ihracatına karşı dayanışma grubu", 7 Mayıs günü Aşağı Saksonya’da bulunan Rhein Metall fabrikasının girişini bloke etti. 
 
Sabah erken saatlerde 5 metrelik iki demir arasına "Rhein Metall'i engelleyin, Efrîn ile dayanışmaya!" ve "Silah ihracatını durdurun" pankartı açıldı. Öğle saatlerine doğru eylem sonlandırılırken, polis üç kişiye "haneye tecavüz" suçlaması ile kimlik kontrolü yaptı.
 
Eyleme katılan bir kadın aktivist, Efrîn'e karşı yapılan işgal saldırısında Alman yapımı tankların Rhein Metall fabrikalarından çıktığı hatırlatılırken, protestonun yapıldığı bölgedeki Rhein Metall şubesinde Türkiye'nin ısrarla istediği tank koruma sisteminin test edildiğini belirtti. Türkiye'nin bu koruma sistemlerinden 100 adet satın almak istediği biliniyor.
 
Düsseldorf'ta 300 kişi yürüdü
 
Alman devletinin yasakladığı YPG/YPJ bayrakları ile Rhein Metall'e karşı Düsseldorf’ta yürüyüş düzenlendi. Eyleme üç yüz kişi katılırken sloganlarla Almanya’nın Efrîn işgalindeki rolüne dikkat çekildi.