20 Nisan 2024 Cumartesi

SİHA saldırısında Adalet Bürosu Eşbaşkanları katledildi

Cizre Bölgesi Özerk Yönetimi, işgalci Türk devletinin gerçekleştirdiği SİHA saldırısında Adalet Bürosu eş başkanlarının hayatını kaybettiğini açıkladı. PYD Genel Meclisi, katliamı kınadı ve "Şehitlerin izinde olmaya söz veriyoruz" dedi.

Cizre Bölgesi Özerk Yönetimi Yürütme Meclisi, Türk devletinin dün gerçekleştirdiği Silahlı İnsansız Hava Aracı(SİHA) saldırısında Adalet Bürosu Eşbaşkanlarının katledildiğini açıkladı.

Açıklamada; "Cizre Bölgesi Özerk Yönetimi, Adalet Bürosu Eşbaşkanları Zeyneb Mihemed ve Yılmaz Şero işgalci Türk devletine ait SİHA'nın hedef alması sonucu şehit düştü. Duyuruyoruz ki başımız diktir. Bütün şehit ailelerine başsağlığı diliyoruz ve şehitlerin izinden gideceğimiz sözünü yineliyoruz. Şehit namirin" dedi.

ZİRGAN'A BOMBARDIMAN: 2 KİŞİ KATLEDİLDİ
İşgalci Türk devleti ve çeteleri, Zirgan ilçesine bağlı Esediyê ve Mişerfê köylerini bombaladı. Mişêrfe köyüne yönelik bombardımanda Nayif Ebdulqadir Hiyawî ve Rîma Ehmed Îsamîl Hiyawî adlı 2 kişi katledildi.

Saldırılarda 5 kişi de yaralandı. Yaralılar Dirbêsiyê ve Hesekê Hastanelerine kaldırıldı.

PYD: ŞEHİTLERİNDE İZİNDE OLMAYA SÖZ VERİYORUZ
Demokratik Birlik Partisi (PYD) Genel Meclisi, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Adalet Bürosu Eşbaşkanları Zeyneb Mihemed ve Yilmaz Şero'nun hedef alınmasına ilişkin resmi internet sitesinde bir açıklama yaptı.

Açıklamada şunlara yer verildi: "Türk rejiminin, Kürt halkının iradesini yenmek amacıyla yürüttüğü kirli savaş çerçevesinde, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Adalet Bürosu Eşbaşkanı ve PYD Kadın Meclisi'nde de yer alan Zeyneb Mihemed ve Yılmaz Şero'yu Girkê Legê beldesine yakın bir bölgede hedef aldı. Bu insanlık dışı suçu kınıyoruz ve parti üyelerine ve şehit ailelerine başsağlığı diliyoruz. Şehitlerimizin izinde olmaya söz veriyoruz. Bu menfur suçu kınıyor, halkımıza, parti üyelerine ve şehit ailelerine başsağlığı diliyoruz. Şehitlerin izinde olmaya söz veriyoruz."