25 Nisan 2024 Perşembe

Şiddetli yağış birçok kentte hayatı olumsuz etkiledi

Birçok kentte etkili olan sağanak yağış, yaşamı olumsuz etkiledi. Yollar ve tarlalar sular altında kalırken bodrum katları da su bastı.

Bugün etkisini gösteren sağanak yağış ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Bartın'da yağışların etkisiyle bodrum katlar kısa sürede sular altında kalırken İzmit'te ağaçlar, araçların üzerine devrildi. Birçok kentte yollar ve tarım arazileri sular altında kaldı.

BARTIN'DA BODRUM KATLARI SU BASTI
Bartın'da, 1 saat boyunca yağan yağmur, taşkınlara neden oldu. Kent merkezindeki ana yollarda su birikintileri oluşurken, bazı evlerin bodrum katlarını su bastı.

Bartın'da sabah saatlerinde başlayan yağmur, yaklaşık 1 saat devam etti. Aşırı yağış nedeniyle Bartın-Karabük yolu, Safranbolu kavşağındaki rögarların taşması nedeniyle sular altında kaldı. Karayolları ve itfaiye ekipleri ise çalışma başlattı. Safranbolu kavşağındaki su birikintisinden geçen sürücüler, araçlarıyla suyun ortasında kalınca zor anlar yaşadı. Bazı evlerin bodrum katlarını su basarken, kent genelinde elektrik kesintisi de yaşandı. Belediye ve itfaiye ekipleri, su basan bölgelerde çalışma başlattı.

İZMİT'TE ARAÇLARIN ÜZERİNE AĞAÇ DEVRİLDİ
İzmit'te sağanak yağış nedeniyle devrilen ağaç, park halindeki 2 otomobilde hasara yol açtı. Kemalpaşa Mahallesi İstasyon Caddesi'ndeki ücretsiz otoparkta sabah saatlerinde etkisini gösteren yoğun yağış sırasında bir ağaç, park halindeki otomobillerin üzerine devrildi.

TARIM ARAZİLERİ SULAR ALTINDA
Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde sağanak etkili olurken, 3 köprü ve tarım arazileri, sular altında kaldı.

Kaynarca'da yağan şiddetli yağmur, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. İlçeye bağlı Balcılar, Sarıköy ve Müezzinler mahallelerinde bulunan köprüler, sular altında kaldı. Mahallelere bağlantıyı sağlayan köprülerin sular altında kalması nedeniyle ulaşım kesildi. Kaynarca'da çok sayıda tarım arazisini de su basarken, itfaiye ve belediye ekipleri, bölgede çalışma başlattı.

YOLLAR GÖLE DÖNDÜ
Bursa'nın İnegöl ilçesinde etkili olan sağanak yaşamı olumsuz etkiledi, göle dönen yollarda araçlar güçlükle ilerledi.

İlçede hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış, insanalra zor anlar yaşattı. İlçedeki cadde ve sokaklar göle döndü. Yağışa hazırlıksız yakalananlar ise çevredeki kapalı alanlara sığındı. Hava sıcaklığının 23 derece olarak ölçüldüğü ilçede Meteoroloji'nin tahminlerine göre yağışların gün boyu devam etmesi bekleniyor.