28 Mart 2024 Perşembe

Şiddet faili Ankara polisi 'kadına şiddete karşı' stant açtı

Kadına yönelik şiddete karşı sokağa çıkan kadınlara şiddet uygulayan polisler, Ankara Tuzluçayır'da 'kadına yönelik şiddete hayır' standı açtı.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde erkek-devlet şiddetine karşı kadınlar sokağa çıkmaya hazırlanırken, Ankara'da ilginç bir görüntü ortaya çıktı.

Ankara'da son yıllarda yapılan pek çok eylemde kadınlara şiddet uygulayan polis, stant açarak "kadına yönelik şiddete karşı" olduklarını iddia etti. Standın açıldığı yerin emekçilerin yoğun olarak yaşadığı Tuzluçayır Mahallesi olması dikkat çekti.

ANKARA POLİSİ KADINA ŞİDDET SUÇLUSU
Ankara'da son yıllarda yapılan pek çok eylemde polisin şiddet görüntüleri ile karşılaştık. Kadınların yaptığı eylemlerde de benzer görüntüler yaşanmıştı. Polisin kadınlara yönelik saldırılarından sadece birkaçını hatırlayalım...

Ankara Kadın Platformu'nun 2018 yılında yapılmak istenen 8 Mart eylemine polis saldırdı, çok sayıda kadın darp edilerek gözaltına alınmıştı. Gözaltı saldırısının ardından polislerin alanda bulunan kadınlara sözlü hakaretlerde bulunmuştu.

TAYAD'ın 16 Şubat 2019 tarihinde Ankara'da yaptığı eylemde Ankara polisi, Merve Demirel'i taciz ederek gözaltına almıştı.

HDP Kadın Meclisi'nin, 16 Eylül 2019 günü Kuğulu Park'ta yaptığı "Eş başkanlık mor çizgimizdir" eyleminde de polis saldırısı yaşanmıştı. Polis eylemde HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş'ı darp etmiş, 10 HDP'li kadını gözaltına almıştı.

Yine Ankara Kadın Platformu'nun Aralık 2019'da Güvenpark'ta yapmak istediği Las Tesis dansı eylemine polis saldırmış, 9 kadın işkence yapılarak gözaltına alınmıştı.

İstanbul Sözleşmesi'nden imzanın çekilmek istenmesine karşı 12 Ağustos 2020 tarihinde sokağa çıkan Ankara Kadın Platformu üyelerine de polis saldırmış, aralarında bir gazetecinin de bulunduğu 24 kadın gözaltına alınmıştı. Kadınlar, Kolej Metro çıkışında "Yaşam Zinciri" oluşturmak için bir araya gelmiş, polis kadınlara şiddet uygulayarak, ters kelepçe ile gözaltına almıştı.