16 Nisan 2024 Salı

Sibel'i katleden erkeğin davası yine ertelendi

Tecavüz işkencesine maruz kalan ve katledilen Sibel Çelik davası yine ertelendi. 

İzmir'in Buca ilçesinde 12 Temmuz 2016'da Sibel Çelik'i tecavüze maruz bırakıp kesici aletle katlettikten sonra işkence eden failler Halil Yılmaz ve abisi Selman Yılmaz hakkında görülen davanın 15'inci duruşması görüldü. İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada taraf avukatları hazır bulundu. Tutuksuz yargılanan fail Selman Yılmaz ise duruşmaya katılmadı.

Önceki duruşmada fail Halil Yılmaz'ın "Türkiye'de can güvenliği olmadığı" gerekçesiyle Almanya'ya firar ettiği tespit edilmişti. Duruşma, fail Halil Yılmaz hakkında Almanya Hükümeti'ne yazılan dilekçeye yanıt gelmemesi gerekçesiyle 5 Ekim'e ertelendi.

NE OLMUŞTU?
İzmir'in Buca ilçesinde 12 Temmuz 2016'da 3 katlı binanın zemin katındaki yangının söndürülmesinin ardından Sibel Çelik'in cenazesi bulunmuştu. Adli Tıp incelemesi sonucu Sibel'in tecavüze uğradığı ve cenazesinin işkence edilmeden önce kesici aletle katledildiği tespit edilmişti. Olayın ardından Sibel'in nişanlısı Halil Yılmaz firar etmiş, failin abisi Selman Yılmaz da tutuklandıktan sonra delil yetersizliği gerekçesi ile serbest bırakılmıştı.

Selman Yılmaz'ın kullandığı telefon ve sim kartının Adli Tıp Kurumu (ATK) Başkanlığı tarafından incelenmesinin ardından telefonda kayıtların olmadığı paylaşılmıştı. Fail Selman Yılmaz'ın tahliye olduktan sonra, olay günü Diyarbakır'a gitmeden önce İzmir'de arkadaşlarıyla ve Diyarbakır'daki aile fertleri ile görüştüğünü belirttiği halde telefon kayıtlarında bu görüşmelerin yer almaması ise çelişkili ifadeleri arasında yer almıştı. Almanya'da tutuklanan fail Halil Yılmaz hakkında da kırmızı bülten çıkarılarak Türkiye'ye iade edilmesi için işlemlerin başlatılması kararı alınmıştı.