6 Mayıs 2024 Pazartesi

Sibel Çelik'in katili Selman Yılmaz yine tutuklanmadı

İzmir'de Sibel Çelik'i darp ettikten sonra evini yakarak katleden Selman Yılmaz yine tutuklanmadı.

İzmir'in Buca ilçesinde Sibel Çelik'i yaraladıktan sonra evini yakarak katleden Halil Yılmaz ve ağabeyi Selman Yılmaz'ın "tasarlayarak öldürme" suçundan müebbet hapis cezasıyla yargılandığı davanın 12. duruşması görüldü. 

İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Çelik ailesi ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Neslihan Ersoy Sevindik ile çok sayıda kadın katıldı. 

Selman Yılmaz'ın kullandığı telefon ve sim kartının Adli Tıp Kurumu (ATK) Başkanlığı tarafından incelenmesinin ardından telefon kayıtlarının silindiği ortaya çıktı. Yılmaz, tahliye olduktan sonra olay günü Diyarbakır'a gitmeden önce İzmir'deki arkadaşları ve Diyarbakır'daki aile fertleriyle görüştüğünü belirtmişti. Buna rağmen telefon kayıtlarında bu görüşmelerin yer almamasının, delillerin karartıldığının göstergesi olduğunu belirten avukatlar, bunun da suçun işlendiğine kanıt oluşturduğu dikkat çekmiş ve Selman Yılmaz'ın tutuklanmasını talep etmişti.

Bugün görülen duruşmada savunma yapan, Selman Yılmaz'ın avukatı Mehmet Kaya, Yılmaz'ın tutuklu olduğu dönemde "telefon açılmadığı için" babası tarafından Diyarbakır'da bir teknik servise gittiğini ileri sürdü. Avukat Kaya, müvekkilinin tutuksuz yargılanmasını engelleyecek herhangi bir durum olmadığını savundu ve tutuksuz yargılanmasının devam etmesini istedi.

Daha önceki duruşmalarda davanın diğer sanığı olan Almanya'da tutuklu olan Halil Yılmaz'ın Türkiye'ye iadesi istenmişti. Almaya'da başlatılan sürecin devam ettiği belirtilerek, Halil Yılmaz'ın infazının beklenmesine karar verildi. Ayrıca telefon kayıtlarının silinmesi ve diğer delillerin karartılması yönünden tutukluluğu istenen Selman Yılmaz hakkında ise "hukuki bir durum değişikliği olmadığı" gerekçesiyle tutuksuz yargılanmasına devam edilmesine karar verildi.

Mahkeme, duruşmayı 18 Mart 2020 tarihine erteledi. 

NE OLMUŞTU?
İzmir'in Buca ilçesinde 3 katlı bir binanın zemin katında çıkan yangın söndürüldükten sonra yapılan incelemede bir kadın bedeni bulundu. Yapılan adli tıp incelemesi sonucunda Sibel Çelik olduğu öğrenilen kadının tecavüze uğradığı ve yakılmadan önce de bıçaklandığı da belgelendi.

Sibel'in katledilmesinin ardından İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Sibel'in nişanlısı sanık Halil Yılmaz olayın ardından Almanya'ya kaçtı.

Mahkeme heyeti, 11 Eylül Çarşamba günü görülen 11. duruşmada sanık Halil Yılmaz hakkında çıkartılan kırmızı bültenin sonucuna göre yurt dışından Türkiye'ye getirilmesinin beklenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.