28 Mart 2024 Perşembe

Şiban'a gözaltında işkence raporlandı

Askerler tarafından gözaltına alındıktan 2 gün sonra yoğun bakımda oldukları öğrenilen iki kişiden Osman Şiban'ın uğradığı işkence, darp raporuna yansıdı. 

Van'ın Çatak ilçesinde operasyona çıkan askerler tarafından gözaltına alınan ve iki gün sonra Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesinde olduğu ortaya çıkan 55 yaşındaki Servet Turgut ile 50 yaşındaki Osman Şiban'ın tedavileri sürüyor.

Turgut'un sağlık durumu ciddiyetini koruyor, Şiban'ın ise sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenildi. İki yaralının ailelerinin hastane önündeki bekleyişi sürüyor.

KAN KUSUYOR
11 Eylül'de askerler tarafından özel bir hastaneye götürülen Şiban için darp raporunun hazırlandığı ortaya çıktı. Şiban için hazırlanan darp raporunda, genel durumu bölümüne "orta kötü" olarak kaydedildi. Raporda, Şiban'ın her iki gözünde morluk, baş, boyun ve yüz bölgesinde travmaya bağlı şişlik olduğu belirtilirken, ayrıca Şiban'ın kan kustuğu da kaydedildi. Raporda yoğun bakım ihtiyacı olduğu belirtilmesi üzerine Şiban'ın Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildiği öğrenildi.