18 Nisan 2024 Perşembe

'SGDF'lilerin eylemi tutsaklar için birlikte mücadele çağrısıdır'

Tutsakların durumuna dikkat çekmek için 2 günlük açlık grevi yapan SGDF, bunun bir başlangıç olduğunu ve direnişin süreceğini kaydetti. Serbest kürsüde konuşanlar sosyalist gençlerin eyleminin birleşik mücadele çağrısı olduğunun altını çizdi ve "Tutsaklar için birlikte mücadele edelim. Faşizmi geriletmeyi değil yıkmayı hedefleyelim" dedi. 

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun (SGDF) İzmir'de hasta ve infazı yakılan tutsakların durumuna, hapishanelerde artan sistematik işkenceye dikkat çekmek için başlattığı iki günlük açlık grevi eylemi Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde yapılan açıklama ile sona erdi. 

"Hapishanelerde katliam var, tutsakların sesi olalım" yazılı pankartın açıldığı eyleme tutsak yakınları, HDP İzmir İl Eşbaşkanı Çınar Altan ve gençlik örgütleri ile çok sayıda kişi katıldı. Eylemde, serbest kürsü kuruldu. 

YİĞİT: TARİHİN BİR DE DİRENENLERİ VAR
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) MYK üyesi Ebru Yiğit, politik tutsakların hapishanelerde faşizmin her türlü baskısına, zoruna ve saldırılarına karşı direndiğini kaydetti. Bu direnme gücünü kuşkusuz yürüttükleri politik mücadeleden yeni bir yaşamı kurma iradelerinden, dört duvar arasında her türlü baskıya rağmen üretmeyi, yaşamayı, umudu büyütme çabalarında alıyorlar" diyen Yiğit, faşizmin defalarca politik tutsakları yıldırmaya çalıştığını kaydetti. 

'FAŞİZMİ YIKMAK İÇİN BİRLEŞELİM'
Faşizmin saldırılarına karşı bir de direnenlerin tarihi olduğunu söyleyen Yiğit, tutsakların da bu tarihten güç aldığını kaydetti. Tutsakların direnişini sahiplenmenin, seslerini büyütmenin önemine dikkat çeken Yiğit, "Bu sesi toplumun her alanına yaymak. Bu direnişi sırtlanıp mücadeleyi daha da büyütmek. Faşizmin karşısına yek vücut olarak çıkmak. Faşizmin baskılarını geriletmek değil faşizmi yıkmak için gücümüzü birleştirmekten geçiyor. Aksi halde ne hapishanelerdeki tecrit, baskı ne de bu toplum üzerindeki baskı son bulacak" ifadelerini kullandı. 

ANNE POYRAZ: BİRLİKTE MÜCADELE EDELİM
Fehime Poyraz, tutsaklar için SGDF'nin düzenlediği eylemin önemine dikkat çekti. Sosyalist gençlere teşekkür eden anne Poyraz, "Keşke daha çok insan gelseydi, daha iyi olurdu. Adalet yerini bulacaktı" dedi. Anne Poyraz, "Şehit namırın, Deniz namırın" sloganı attı. 

Tutsak yakınlarının sürdürdüğü Adalet Nöbeti'ne dikkat çeken Poyraz, hasta tutsakların ve infazı yakılan tutsakların serbest bırakılmasını istedi. Duygusal anlar yaşayan Anne Poyraz'ın konuşması alkışlarla karşılandı. Anne Poyraz, birlikte mücadele yürütme çağrısı yaptı. 

ALTAN: SGDF'LİLERİN EYLEMİ BİRLEŞİK MÜCADELE ÇAĞRISIDIR
HDP İzmir İl Eşbaşkanı Çınar Altan,  hemen hemen haftanın her günü hapishanelerden tabut çıktığını, sistematik işkencenin her saniye yeniden üretildiği hapishanelerin durumuna dikkat çekmek için bir araya geldiklerini kaydetti. Kamuoyu oluşturmanın ve dikkat çekmenin ötesine geçmek gerektiğinin altını çizen Altan, iki muhataplarının olduğunu kaydetti. Birinin sorumluluklarını yerine getirmeyen faşist devlet diğerinin ise toplum olduğunu söyledi. 

Devletin sorumluluğunu yerine getirmediği gibi direnenleri, işkenceyle, katliamla yıldırmak istediğini kaydeden Altan, ülkenin büyük bir "hapishaneye" dönüştüğünü bu nedene doğrudan muhatapları olan halklara şu çağrıyı yaptı: "SGDF'lilerin iki günlük açlık grevi bizlerin tekil olarak mücadele ettiği hapishanelerdeki katliamı durdurmak için tekil olarak seslerimizi yükselttiğimiz bir ortamda bu sesleri birleşik mücadeleye çekmenin, birlikte  tüm gücümüzle hapishanelerdeki katliamı durdurmanın vesilesi olsun."

GENÇLİK ÖRGÜTLERİ: TUTSAKLARIN SESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Özgürlükçü Gençlik adına Zilan Karabulut, bir ülkenin durumunun hapishanelerden belli olduğunu kaydetti. Karabulut, "Tutsakların sesi olmaya devam edeceğiz" dedi. İzmir özgür öğrenci İnisiyatifi'nden Ayhan Bakır da bugün hapishanelere yönelik saldırıların Diyarbakır hapishanelerini aratmadığını söyledi ve ekledi: "Selam olsun zindanlara, siyasi tutsaklar onurumuzdur. Yaşasın devrimci dayanışma."

SGDF üyesi Meryem Yıldırım açlık grevi eylemlerinin bir başlangıç olduğunu belirtti ve tutsakların sesi olmayı sürdüreceklerini kaydetti. 

Eylem, "Siyasi tutsaklar onurumuzdur", "Yaşasın devrimci dayanışma" sloganlarıyla sona erdi.