18 Nisan 2024 Perşembe

SGDF'den İGDAŞ önünde eylem: Faturaları ödemiyoruz

İktidarın, salgın boyunca halkın en temel ihtiyaçlarını karşılamak zorunda olduğunu belirten SGDF, İGDAŞ önünde yaptığı eylemle herkesi faturaları ödememeye çağırdı.

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), İGDAŞ'ın kesinti yapmasını protesto etti ve salgın dönemi boyunca faturaları ödememe çağrısı yaptı.

Eyüp'teki İGDAŞ Genel Müdürlüğü önünde eylem yapan SGDF üyeleri, "Salgın boyunca faturaları ödemiyoruz" yazılı pankart açtı.

Açıklama yapan SGDF Eş Başkanı Deniz Bahçeci, zaten zor olan, açlık yoksulluk ve sefaletle boğuşan emekçilerin yaşamının koronavirüs salgını nedeniyle biraz daha zorlaştığını söyledi.

AKP'nin bir yandan "evde kal", "Hayat eve sığar" çağrıları yaptığını ama diğer taraftan milyonlarca emekçinin çalışma zorunda olduğunu kaydeden Bahçeci, "Şirketlere fonlar ayrılıyor ama emekçilere fon yok. İstanbul'da sadece her gün 4 milyon insan işe gitmek zorunda" dedi.

Salgın boyunca faturaları ödemeyeceklerini belirtti ve ekledi: "Çünkü devlet, iktidar halkın sağlığını gözeten politikalar üretmiyor. Salgın boyunca faturaları ödemeyeceğiz. Bu salgının faturasını halka ödetemezsiniz." 

İGDAŞ’ın güvenlik görevlileri açıklamayı engellemek istedi ancak, engelleyemedi.