18 Mayıs 2024 Cumartesi

SGDF MYK üyesi Danacı tahliye edilmedi

İtirafçı ifadelerine dayanılarak tutuklanan SGDF MYK üyesi Okan Danacı, tahliye edilmedi. İtirafçıların mahkemeye katılarak ifade vermemesini uzun tutukluluğun gerekçesine dönüştüren heyet, duruşmayı 10 Eylül tarihine erteledi.

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) MYK üyesi Okan Danacı, ikinci duruşmada da tahliye edilmedi.

Danacı, itirafçılar Ender Yalçın ve Özüm Özak'ın yalan beyanlarına dayanılarak 6 ay önce tutuklanmıştı.

Ankara 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada konuşan Okan Danacı, SGDF faaliyetleri ile Kobanê'yi yeniden inşa kampanyasının yargılanmak istendiğine dikkat çekti, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun yürüttüğü çalışmaları savundu. Danacı, faşist IŞİD çeteleri tarafından yıkılan Kobanê'nin yeniden inşası için 2015 yılında yürüttükleri çalışmaların yargılanamayacağını söyledi.

Bir dönem SGDF Eşbaşkanı olarak görev yaptığını, halen SGDF MYK üyesi olduğunu söyleyen Danacı, itirafçıların suçtan kurtulmak için kendisi hakkında yalan beyanlarda bulunduğunu belirtti.

Okan Danacı'nın avukatı Sezin Uçar, dava dosyasındaki usulsüzlüklere dikkat çekti. Telefon dinlemeleri ve teknik takiplerin hukuka aykırı bir şekilde yapıldığını kaydeden Uçar, bu delillerin dosyadan çıkarılmasını istedi.

Uçar, itirafçıların ifadelerinin tanık değeri taşımadığını da vurguladı.

Karar için ara veren mahkeme heyeti, itirafçıların mahkemeye getirilmemesini tutukluğun devamının gerekçesi yaptı. Duruşmayı 10 Eylül 2021 tarihine erteledi.