6 Mayıs 2024 Pazartesi

SGDF Kürdistan: Elazığ Hapishanesi'nde işkence var

Elazığ Hapishanesi'ndeki üyelerine yapılan işkenceye dair açıklama yapan SGDF Kürdistan, "Özgürlük,adalet,eşitlik isteyenler, insanlık onurunu savunanlar değil işkenceciler yargılansın" dedi.
Sosyalist Gençlik Dernekleri Federayonu (SGDF) Kürdistan, Elazığ Hapishanesi'nde tutuklu üyeleri Cengiz Fidan ve 2 ttusak öğrenciye yapılan işkenceye dair yazılı açıklama yaptı.
 
Aralarında üyeleri Cengiz Fidan'ın da olduğu öğrencilerin gardiyanlar tarafından dayatılan çıplak aramayı kabul etmedikleri için işkence gördüğünün kaydedildiği açıklamada, Elazığ Hapishanesi'nin daha öncede tutsaklara yapılan işkence ve keyfi uygulamalar ile gündeme geldiği hatırlatıldı.
 
Açıklamada, "Hapishane yönetimi tarafından dayatmaları kabul etmeyen tutsaklara yine baskı uygulamakta ve gardiyanlar tarafından işkence yapılmaktadır. Elazığ Hapishanesi'ne götürülen arkadaşlarımız dayatmalara karşı çıktığı için, hapishane idaresi tarafından tekli hücrede tutulmaktadırlar" denildi.
 
"Çıplak arama dayatması, hücre ve tecrit işkencedir. İşkence insanlık suçudur ve biz bunun suç olduğunu öğretene dek mücadelemiz sürecek. Özgürlük,adalet,eşitlik isteyenler, insanlık onurunu savunanlar değil işkenceciler yargılansın" denilen açıklamada tutsak öğrencilerin derhal serbest bırakılması gerektiği ifade edildi.