4 Mayıs 2024 Cumartesi

SGDF İzmir Emniyeti'ni uyardı: Korkmuyoruz, tam karşınızdayız

SGDF, üyelerine yönelik polis tacizi ve tehdidine ilişkin Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde basın açıklaması düzenledi. Gençliğin tüm baskılara rağmen mücadele edeceğinin altı çizildi.

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), İzmir'de üyelerine yönelik polis tacizi ve tehdidine ilişkin Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ndeki Halkbank önünde basın açıklaması düzenledi. "Yaşasın örgütlü mücadelemiz, telefonun başında çaresiz bekliyorsun polis" pankartının açıldığı açıklamaya Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve birçok demokratik kitle örgütü destek verdi.

'ÜYELERİMİZE AJANLAŞTIRMA POLİTİKASI UYGULANIYOR'
Basın metnini İsmail Temel okudu. Faşist saray rejiminin sosyalist gençliği gözaltılar, tutuklamalar ile yıldıramadığının altını çizen Temel, iktidarın her gün farklı bir yıldırma politikasıyla karşılarına çıktığını belirtti. Temel, "Bir süredir üyelerimiz, üyelerimizin aileleri, dostlarımız ve arkadaşlarımız İzmir Emniyeti tarafından aranarak taciz ve tehdit ediliyor. Bu arama saldırılarıyla birlikte kendini polis olarak tanıtan kişiler tarafından üyelerimiz fiziksel-dijital takibe alınıyor ve tekrar bu kişiler tarafından üyelerimizin önleri kesilip, ajanlaştırma politikası uygulanıyor" dedi.

İzmir Emniyetinin kişisel hakları ihlal ettiğini ifade eden Temel, "Devletin gücünü kullanarak sağladığı istihbarat sayesinde üyelerimize ve üyelerimizin ailelerine ulaşarak, sosyalist gençliğin yasal ve meşru mücadelesini kriminalize edip engellemeye; sosyalist gençliğin yürüttüğü politik faaliyetleri de sözde terörizm ile eşitleyerek sosyalist gençliğin faaliyetlerini durdurmaya çalışıyor" diye aktardı.

'HİV POZİTİF ÜYELERİ AİLELERİNE İFŞA EDİLDİ'
Temel, İzmir Emniyetinin özel hayatları hakkında ailelerine yalan bilgiler verdiğini de belirtti. Temel, geçen günlerde kendini sağlık personeli diye tanıtan polisler tarafından HİV pozitif üyelerinin ailesine ifşa edildiğini, HİV'in bulaş yollarına dair hiçbir bilimsel gerçekliği olmayan açıklamalarında yapıldığını ve bir kadın üyelerininde aranıp "Abin duyarsa elini ayağını kırar" söylemi ile tehdit edildiğini ve genç kadının annesi için de "dehşet bir kadın" biçiminde cinsiyetçi ve eril bir dil kullanıldığına dikkat çekti.

'SOSYALİST GENÇLERİN MÜCADELESİNİ ENGELLEYEMEZLER'
Faşist saray rejiminin hem kendi içinde bir kırılma yaşadığını hem de geri dönüşü olmayan derin bir krizin içine girdiğinin farkında olduklarının altını çizen Temel, şu ifadeleri kullandı: "Bizler sosyalist gençlik olarak diyoruz ki; faşist saray rejiminin, ekonomik ve siyasi krizleri sözde atlatmak için işçilere, emekçilere, kadınlara, LGBTİ+'lara, Kürtlere ve gençliğe karşı her gün arttırmakta ve her geçen gün daha fazla yoksullaşmakta olan bu kesimlerin bir araya gelip faşist saray rejiminin soygun ve sömürü politikasına karşı mücadele etmesini önlemektir. Siyasal İslamcı faşist saray rejiminin, devrim mücadelesi yürüten güçlere ve sosyalist gençliğe karşı başlattığı özel saldırıların tek sebebi budur."

'İŞTE TAM KARŞINIZDAYIZ'
Özgürlükçü Gençlik adına konuşma yapan Zilan Kubat ise Türkiye'de uyuşturucu, yolsuzluk,  tecavüz ve katliamlara kadar her gün yeni bir olay yaşandığının altını çizdi. Kubat, "İzmir Emniyeti utanmadan, sıkılmadan devrimci gençleri ailelerine şikayet ediyor, tehdit ediyor, takip ediyor. İzmir Emniyetinin bu telaşını çok iyi anlıyoruz gençliğin örgütlü mücadelesinden korkmuş olmalılar. Buradan bir kez daha yineliyoruz yaptığınız her baskı gençliğin kabaran direnciyle karşılık bulacaktır. Korkmuyoruz buradayız işte tam karşınızdayız. Gençlik tüm baskılara rağmen mücadele etmeye devam edecektir" diye konuştu.

Açıklama, "Yaşasın örgütlü mücadelemiz" sloganıyla son buldu.