20 Mayıs 2024 Pazartesi

SGDF gençliği Demirtaş'ı desteklemeye çağırdı

"Bu seçimlerde, ortaya koyduğu program ve mücadele anlayışıyla HDP ve Demirtaş demokrasi programı olan tek aday ve tek odaktır" diyen SGDF, tüm gençliği HDP ve Demirtaş'ı desteklemeye, diktatörü durdurmak için mücadeleye çağırdı.
Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), 24 Haziran seçimlerinde Selahattin Demirtaş'ı destekleyeceklerini açıkladı. 
 
"Gençlik Demirtaş diyor" başlıklı yazılı açıklamasında SGDF, "OHAL ve KHK'lar ile ülkeyi yönetemeyen Saray iktidarı, baskın seçimle içinde bulunduğu siyasi ve ekonomik krizi aşarak politik islamcı faşist diktatörlüğünün restorasyonunu tamamlamayı ve ‘mühürsüz’ iktidarını meşrulaştırmayı hedeflemektedir" dedi. 
 
Özellikle OHAL sürecinde tek adam rejiminin inşası için adımlar atıldığı kaydedilen açıklamada, şöyle denildi: "Ama o kadar kolay değil! Hayatlarımızı diktatörün ellerine bırakmayacağız. SIKILDIK artık söz söyleyenin, itiraz edenin, biat etmeyenin tutuklanmasından, linç edilmesinden, katledilmesinden! SIKILDIK artık yalanlarınızdan, hırsızlığınızdan, yolsuzluğunuzdan! Yetti artık TAMAM! Özgürlüğümüz ve geleceğimiz için mücadeleyi büyütecek ve yine bir Haziran ayında yarım kalan işimizi TAMAM’layacağız! Liselerde, üniversitelerde, işyerlerinde, sokaklarda, kent meydanlarında, yaşamın her yerinde özgürlüğümüz için  bir araya gelmeye devam edeceğiz."
 
Diktatörün gençliğin sorunlarını çözemeyeceği ve bu düzenin gençliğe hiçbir şey vadedemeyeceği ifade edilen açıklamada, "Bu seçimlerde, ortaya koyduğu program ve mücadele anlayışıyla HDP ve Demirtaş demokrasi programı olan tek aday ve tek odaktır. HDP ve Demirtaş etrafında 24 Haziran'ı ve sonrasını kazanmak için kenetlenmeye, birlikte mücadele etmeye ve seçim sürecini bir seçim direnişine çevirmeye hazırız. Sokakları da sandıkları da gençliğin güçlü iradesi ile birleştirmek için gençliği HDP ve Demirtaş'ı desteklemeye, diktatörü durdurmak için mücadeleye çağırıyoruz. Gençlik bu programın yanında olmalı ve onun büyütülmesi için sorumluluk almalıdır" denildi. 
 
Açıklamada, "İşte bu nedenle" denildi, şu ifadeler yer aldı:
"Diktatörü durdurmak ve 
özgürlüğümüze giden yolu birlikte güçlendirmek için,
üniversitelerin bölünmemesi ve bilim üretebilmesi için, 
parasız, nitelikli ve anadilde eğitim için,
staj sömürüsünü durdurmak için,
işsizlik ve geleceksizlik sorununu çözmek için,
kadınların isyanını büyütmek için,
eşit, adil, onurlu ve özgür bir gelecek için
Gençlik Demirtaş diyor."