23 Nisan 2024 Salı

'SGDF Eşbaşkanı Ceren Çoban'a özgürlük'

Eşbaşkanları Ceren Çoban'ın kaçırılma girişimine ilişkin açıklama yapan SGDF MYK, "SGDF Eşbaşkanı Ceren Çoban'a özgürlük" dedi.
Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) Merkezi Yürütme Kurulu (MYK), Eşbaşkanları Ceren Çoban'ın polis tarafından kaçırılmak istenmesine ilişkin açıklama yayınladı.
 
"Bu kompla da boşa çıkacak, eşbaşkanımız Ceren Çoban'a özgürlük" başlıklı SGDF MYK açıklamasında, AKP/Saray rejiminin 2015 Suruç katliamıyla derneklerinin sistematik bir şekilde gözaltı ve tutuklama saldırısının hedefinde olduğunu kaydetti.
 
Suruç Katliamı davasının faillerini yargılamak bir yana dursun Saray ve onun kuklası olan yargı Suruç gazilerini ve tanıklarını gözaltı ve tutuklama terörüne maruz bıraktığı ifade edilen açıklamada, "Dernek faaliyetlerimizi, adalet ve özgürlük mücadelemizi illegalize etmeye çalışan Saray ve AKP çetesi son aylarda  başta Ankara olmak üzere bir ilde üyelerimizi kaçırma, tehdit, işkenceye varan uygulamalar gerçekleştiriyor. Dün akşam saatlerinde de yine Suruç katliamı gazisi olan federasyonumuzun Eşbaşkanı Ceren Çoban Ankara'da Saray'ın kontrgerilla birimi tarafından kaçırılmaya çalışıldı. Daha önce de karşılaştığımız bu kontgerilla birimleri ifşa olunca resmi gözaltı işlemi uygulamak zorunda kaldı" denildi.
 
'KANLI ELİNİZ DE, KİRLİ DİLİNİZ DE MEŞRU MÜCADELEMİZİ ENGELLEYEMEZ'
 
SGDF Eşbaşkanı Ceren Çoban ve SGDF MYK üyesi Deniz Bahçeci'nin Ankara Ayrancı mevkinde sokakta yürürken etraflarını saran sivil giyimli polisler tarafından saldırıya uğradığı belirtilen açıklamada, "Eşbakanımız ve MYK üyemiz işkenceye maruz kaldıklarını, polis tarafından kaçırıdıklarını ifade edince, çevredekilerden gelen tepki ile birlikte Eşbaşkanımız Çoban'ın başına siyah çuval geçirilerek araca bindirilmiştir. Ceren Çoban araç içerisinde de darp ve hakarete maruz kalmış ardından çevreden gelen tepkiden kaynaklı kaçıran birim tarafından gözaltı işlemi yapmak üzere polis ekibi çağırılmıştır. Yine MYK üyemiz Deniz Bahçeci araca bindirilmeden önce yüzü kapatılmış, ters kelepçelenmiş, darp edilmiş, plakasız beyaz bir taksi ile yarım saat bir süre seyir halinde hakarete ve işkenceye uğramıştır. Ardından Keklik Pınar mevkinde ters kelepçeli şekilde araçtan indirilmiştir" diye kaydedildi.
 
SGDF MYK açıklamasının devamında şunlarları belirtti:
"Kaçırma planı boşa çıkan siyasi polisin saldırıları tüm bunlarla sınırlı kalmamış, ifşa olan saldırısını ve komplosunu örtpas etmek için kuklası ve tetikçisi olan havuz medyasını devreye sokmuştur. Kaleminden kan ve kin damlayan Saray medyası Eşbaşkanımız Ceren Çoban'ı ve SGDF'yi illegalize etmek için algı operasyonu başlatmıştır. Havuz medyası AA, Milliyet, Sabah, Star, Yeni Şafak gibi tetikçi basının, komplocu polis fezlekelerinden bir farkı olmayan haberinde derneğimiz faaliyetleri terör faaliyeti olarak gösterilmiş, Eşbakanımız Ceren Çoban'ın 3 yıldır polis tarafından arandığı ve 'sonunda yakalandığı' ifade edilmiştir. Eşbaşkanımız Ceren Çoban sosyal medya paylaşımları bahane edilerek daha önce tutuklanmış, 2017 Eylül ayında tahliye olmuştu. Ceren Çoban'ı 3 yıldır arayanlar, polis tarafından abluka altına alınan Suruç katliamı davalarında, Suruç için adalet protestolarında, demokratik üniversite eylemlerinde, Cumartesi Anneleri'nde,  referandumda 'Hayır' deyip sokaklarda Hayır'ına sahip çıkanlar arasında görebilirler.
 
"Eşbakanımız Ceren Çoban özelinde Federasyonumuza dönük gerçekleştirilen bir komplo daha boşa çıkmıştır. Dünden bugüne Saray'a ve onun polisi, yargısı, medyasının saldırılarına rağmen özgürlük ve adalet mücadelesinden vazgeçmediğimiz gibi bugünde saldırılara teslim olmayacak, özgürlük ve adalet çığlığını üniversitelerde, sokaklarda, meydanlarda büyütmeye devam edeceğiz. SGDF Eşbaşkanı Ceren Çoban'a özgürlük!"