28 Nisan 2024 Pazar

SGDF Enes için yürüdü: Bu düzeni yıkalım

İntihara sürüklenen Enes için Esenyurt'ta yürüyüş yapan SGDF, Enes'in katilinin kapitalist sömürü düzeni olduğunun altını çizdi. Sosyalist gençler devrim saflarında mücadeleye çağırarak, "Bu düzeni yıkalım" dedi. 

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) aşırı muhafazakar ailesi tarafından cemaat yurdunda kalmaya zorlanan, burada gördüğü psikolojik şiddet ve baskı nedeniyle, geleceksizlik kaygısı yaşayan ve intihara sürüklenen üniversite öğrencisi  Enes Kara için eylem yaptı. 

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde "Enes'in katili kapitalist sömürü düzeni" yazılı pankartla yürüyen sosyalist gençler Enes'in katilinin iktidar ve politikaları olduğunu kaydetti. 

Halka yönelik yapılan konuşmalarda, "Onlar saraylarında şatafat içinde yaşarken, bizleri geleceksizliğe mahkum ederken, sesinizi çıkarmayın diyorlar. 850 TL ile geçinin diyorlar. Ama bizler ne evlerimize ekmek götürebiliyor ne de yaşayabiliyoruz. Bunun sorumlusu AKP'dir. Bizler AKP'ye karşı herkesi mücadeleye çağırıyoruz" denildi. 

Gençliğin geleceğine göz koyanların Enes'in katili olduğunun altı çizilen konuşmalarda, şu çağrı yapıldı: "Sokaklarda devrim mücadelemizi büyüterek bu düzenin yıkılacağını biliyoruz. O yüzden tüm gençleri, devrim saflarında mücadeleye çağırıyoruz. Bu intihar değil politik cinayettir. Bu düzeni kabul etmiyoruz. Bir arkadaşımızın daha hayattan kopmasını istemiyoruz. Sizleri örgütlü mücadeleye çağırıyoruz."

Sosyalist gençlerin eylemi, "Enes'in katili sömürü düzeni", "Enes'e sözümüz devrim olacak" sloganlarıyla sona erdi.