20 Nisan 2024 Cumartesi

Sezai Temelli Ankara halkı ile buluştu

Ankara Batıkent ve Tuzluçayır mahallelerinde halkla buluşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, "7 Haziran'da yarım bıraktığımız işi 24 Haziran'da tamamlayacağız" dedi
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve milletvekili adayları Ankara Batıkent ve Tuzluçayır mahallelerinde halkla buluştu. 
 
Batıkentte konuşan Temelli, YSK'ya seslenerek "Kendi içtihadınıza uyun, kuruluş yasanıza uyun ve Demirtaş'ı bir an önce serbest bırakın. Demirtaş, Türkiye'nin adayıdır. HDP'nin milletvekili adayları da Türkiye'nin adayıdır. HDP, Türkiye'nin partisidir. Kadınların, geçlerin ve emekçilerin partisidir" dedi. 
 
"7 Haziran'da yarım bıraktığımız işi 24 Haziran'da tamamlayacağız. Sabahın bir sahibi var, sabahın sahipleri 25 Haziran sabahına sahip çıkacak" diyen Temelli sandıklara sahip çıkma çağrısı yaptı.
 
'AKP KHK İLE BİLİMİ TASFİYE ETTİ'
 
Tuzluçayır'da yoğun yağmur yağışına rağmen yapılan etkinlikte ise Temelli şu şekilde konuştu: "Bugün KHK'lerle ihraç edilmiş arkadaşlarımız aramızda. Ben de bir mağdurum ve KHK ile üniversiteden uzaklaştırıldım. Özerk demokratik üniversite mücadelesi verdiğim için uzaklaştırıldı. Ner gelen iktidar 'YÖK'ü kaldıracağız' dedi ama her gelen iktidar YÖK'ü güçlendirdi. 15 Temmuz darbe kalkışmasını bahane eden AKP, KHK'lerle bilim insanlarını üniversitelerden uzaklaştırdı."  
 
Yoksulluğun nedeninin emek sömürüsü olduğunu dile getiren Temelli, "12 milyon emekliden 8 milyonu çalışmak zorunda. 12 milyon emeklinin hepsi açlık sınırının altında bir maaşla yaşamak zorunda. 10 milyon engellinin hepsi açlık sınırının altında yaşamak zorunda kalıyor. Bunlara son vermek için HDP'nin halkça dağıtım programına sahip çıkmak zorundayız. Hakça dağıtım programı bir sosyal büyüme politikasıdır. Hep birlikte bu politikayı hayata geçirmek için değil 80, 180 vekille Parlamento'ya gideceğiz" dedi.
 
'ANKARA'YA DENİZ GELMİŞ BEN LİMAN YAPACAĞIM'
 
HDP milletvekili Filiz Kerestecioğlu ise, yağmur nedeniyle Ankara sokaklarının sel altında kalmasını eleştirerek  "Ben deniz vaad etmiştim ama sanırım liman çalışmasına başlamamız gerekecek. Zaten buraya selleri getirenler, çaldıkları çırptıkları yetmemiş aynı zamanda koskoca bir kenti sular içinde bırakmak istemişler. Ama bizler barajları da suları da selleri de aşarız." dedi. 
 
Selehattin Demirtaş'ın ülkeye barış getirme umudunu yeşerttiği için tutuklandığını söyleyen Veli Saçılık ise "Sayın Selehattin Demirtaş'ı Cumhurbaşkan'ı yapmak için buradayız.  24 Haziran'da özgürlük ve tutuklu vekillerin serbest kalması için oy kullanacağız" dedi.