26 Nisan 2024 Cuma

Şeyma Yıldız'ın babası tarafından katledilmesi protesto edildi

Babası tarafından katledilen Şeyma Yıldız için yürüyüş düzenleyen Kadın Savunma Ağı, "İktidarın aile dediği şey biz kadınları öldürüyor.  Artık yeter diyoruz” diye tepki gösterdi.

Ankara'nın Çubuk ilçesinde geçtiğimiz günlerde erkek arkadaşı olduğu gerekçesiyle babası Harun Yıldız tarafından katledilen Şeyma Yıldız'a ilişkin Ankara ve İstanbul'da yürüyüş düzenlendi.

Ankara'da Kadın Savunma Ağı, Kızılırmak Caddesinden Olgunlar Caddesine kadar yürüdü. Kadınlar, "aile değil kadınız" pankartları taşırken, yürüyüşte konuşan Kadın Savunma Ağı üyesi Buse Uçer, kadınların "gericilik" karşısında birbirilerini savunmaya devam edeceklerini söyledi. Uçer, kadın cinayetlerine yeter diyerek, "İktidarın aile dedi şey biz kadınları öldürüyor. Artık yeter diyoruz. Artık çıkıyoruz zıvanadan. Kadınlar olarak bu hayatı yeni baştan kurmaya geliyoruz" dedi. 

Kadınların eylemi, "Susmuyoruz, korkmuyoruz itaat etmiyoruz", "Yaşasın kadın dayanışması" sloganlarıyla sona erdi. Kadınlar ayrıca yaklaşan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için de kadınlara "Çıkalım zıvanadan kuralım hayatı yeni baştan" çağrısında bulundu.

İstanbul'da Dev-Lis'li Kadınlar, Kadıköy "Bir kişi daha eksilmemek için kadınlar mücadeleye" pankartı açarak eylem yaptı. Kadıköy İskele'ye yürüyen genç kadınlar, "Katledilen kadınların sesi olacağız, kadınların hesabını soracağız, direnerek, dayanışmayla kadın mücadelesini büyüteceğiz" dedi. Kadınlar "Kadın cinayetleri politiktir", "Şeyma'nın hesabı sorulacak" sloganlarını attı.