27 Nisan 2024 Cumartesi

Şeyma ve Tuba'yı katleden Muzaffer Canpolat'ın davası ertelendi

Şeyma ve Tuba Sarı'yı katleden, anneleri Hacer Sarı'yı da ağır yaralayan Muzaffer Canpolat'ın yargılandığı davanın duruşması ertelendi. Mutalaa veren savcı, "kasten öldürmek" suçundan 3 kez müebbet hapis cezası istedi. Ancak, Sarı ailesinin avukatı Atalay, talebin eksik olduğunu belirterek, kasten değil tasarlayarak öldürmek suçundan ceza verilmesi gerektiğini vurguladı.

Şeyma ve Tuba Sarı'yı katleden, anne Hacer Sarı'yı da yaralayan Muzaffer Canpolat'ın yargılandığı davanın ikinci duruşması görüldü.

53 yaşındaki Muzaffer Canpolat, Konya'da karşı dairesinde oturan 23 yaşındaki öğretmen Şeyma Sarı ve kardeşi Tuba Sarı'yı katletmiş anne Hacer Sarı'yı ise başından vurarak ağır yaralamıştı.

Canpolat hakkında, "kasten öldürme" suçundan 2 kez müebbet hapis, "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan ise 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı.

Canpolat'ın yargılandığı davanın ikinci duruşması bugün görüldü. Mütalaasını açıklayan savcı, katil Canpolat hakkında "kasten öldürmek" suçundan 3 defa müebbet hapis cezası istedi.

Sanık avukatı ise savunma için süre istedi.

Mahkeme heyeti duruşmayı 22 Ocak 2021 tarihine erteledi.

AV. ATALAY: SAVCININ TALEBİ EKSİK
Savcının mütalaasını ETHA'ya değerlendiren Sarı ailesinin avukatı Ferit Atalay, "Savcının talebi eksik. Çünkü kasten değil tasarlayarak öldürmek suçundan istemesi gerekiyordu. Bizim iddiamız bu yönde ve dile getirmeye devam edeceğiz" dedi.