24 Nisan 2024 Çarşamba

Seyhan'dan dayanışma çağrısı: Bu ay öldürülen 37. ya da 38. kadın olmak istemiyorum

2 yıl önce boşandığı erkek tarafından ölümle tehdit edilen Seyhan Önem, sosyal medyada yaptığı paylaşımla yardım istedi. Erkeğin hala ifadeye bile çağırılmadığını belirten kadın, "Bu ay öldürülen 37. ya da 38. kadın olmak istemiyorum" dedi.

İstanbul Esenler'de boşandığı erkek tarafından ölümle tehdit edilen 33 yaşındaki Seyhan Önem sosyal medya üzerinden sesini duyurmaya çalıştı.

Eski kocasının uzaklaştırma kararına rağmen yaşadığı eve gelip tehditlerde bulunduğunu söyleyen Önem, "Ben 2 çocuk annesi olarak ölmekten çok korkuyorum. Korktuğum için 1 aydır evden dışarı çıkmıyorum. Benim can güvenliğim yok. Ölmek istemiyorum, belkide bunlar son mesajlarım" dedi.

ŞİKAYETÇİ OLUNDUĞU HALDE İFADE VERMEYE BİLE GİTMEMİŞ
Boşandığı erkeğin silahla tehdit ettiği mesajları ve şikayet dilekçesini de paylaşan Önem, "Bu ay öldürülen 37. ya da 38. Kadın olmak istemiyorum. Şikayetlerimi yaptım. Ailem de şikayetçi oldu. Şahıs hala ifade vermeye bile gitmemiş. Ayrıca bağlı bulunduğu karakol tarafından şahısa benim ifademin örneğini vermişler. Bunun da yasal olmadığını biliyorum. Bir çok şahidim var. Bu şahıs bana 2 seçenek sunuyor. Ya döneceğim ya öleceğim. Lütfen yardım edin" sözleriyle dayanışma çağrısında bulundu.

Önem, kendisini tehdit eden erkeğin polisten ve şikayetçi olmasından korkmadığını ifade ederek "En fazla bir yıl yatar çıkarım" diye yazdığı mesajlarını da paylaştı.