3 Mayıs 2024 Cuma

SES üye ve yönetcileri serbest bırakıldı

25 Mayıs'ta ev baskınlarıyla gözaltına alınan ve 8 gündür gözaltında tutulan 8 SES üye ve yöneticisi adli kontrolle serbest bırakıldı.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eş Genel Başkanı Selma Atabey'in de aralarında bulunduğu SES üye ve yöneticisi 8 kişi 25 Mayıs'ta evlerine yapılan baskınla gözaltına alınmıştı. 8 gündür Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında tutulan SES üyelerinin dün emniyette ifadeleri alınmak istendi, ancak SES'liler emniyette ifade vermedi.

Gözaltında tutulanlar sabah saatlerinde Ankara Adliyesi'ne getirildi. Savcılık SES üyelerinin ifadelerini almadan "örgüte üye olmak", "örgüt kurmak ve yönetmek" iddialarıyla tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesine sevk etti.

SES üyelerinin tutuklama talebiyle sevk edildikleri hakimlikteki ifade işlemleri tamamlandı. Burada 8 kişinin, bir gizli tanığın verdiği iddiaları doğrultusunda gözaltına alındığı öğrenildi. Ayrıca SES'lilere, pandemi sürecinde iktidarın yürüttüğü pandemi tedbirlerine yönelik açıklama ve eleştirilerin suçlama olarak yöneltildiği kaydedildi.

Mahkemede alınan ifadelerin ardından SES Eş Genel Başkanı Selma Atabey, SES bir önceki Eş Genel Başkanı Gönül Erden, bir önceki SES MYK üyesi Fikret Çalağan, eski MYK üyesi Belkıs Yurtsever, SES eski Genel Başkanı Bedriye Yorgun, SES Ankara Şube eski yöneticisi Rona Temelli, Erdal Turan ve Ramazan Taş, adli kontrol ile serbest bıraldı.